Πόση σοκολάτα μπορεί να φάει το παιδί μου;

Πόση σοκολάτα μπορεί να φάει το παιδί μου;

Η σοκολάτα είναι η μεγάλη λατρεία των παιδιών (και των μεγάλων ενίοτε). Πόση σοκολάτα όμως είναι το επιτρεπτό όριο για το παιδί;

Η σοκολάτα έχει ξεχωριστές διατροφικές ιδιότητες καθώς περιέχει υδατάνθρακες, λίπη, πρωτείνη φυτικής προέλευσης, μεγάλες ποσότητες καλίου και μαγνησίου, αξιοσημείωτες ποσότητες ασβεστίου, νατρίου και χαλκού, μικρές ποσότητες βιταμίνης Α, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, βιταμίνης D, βιταμίνης Ε, σιδήρου, αλκαλοειδή, πολυφαινόλες κ.α.

Ο συνδυασμός λιπαρών που παίρνουμε από τη σοκολάτα είναι τέτοιος που γι αυτό το λόγο η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας δεν επιφέρει αρνητικές επιδράσεις στα λιπίδια, εφόσον η πρόσληψη ολικού λίπους και θερμίδων κυμαίνονται στα φυσιολογικά όρια.

Διαβάστε Επίσης  Ο λόξιγκας στα μωράκια. Tips για να τον σταματήσετε

Ειδικά όταν πρόκειται για την μαύρη σοκολάτα ή αλλιώς την σοκολάτα «υγείας» τότε υπάρχουν πολλές επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν τις ευεργετικές της επιδράσεις.

 

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά φυσικά προϊόντα. Πολύ γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση, συστήνεται από τους ειδικούς για καθημερινή κατανάλωση με μέτρο.

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να δίνεται καθημερινά στα παιδιά. Η σωστή ποσότητα όμως είναι εκείνο που θα έπρεπε να προσέξετε. Μια μικρή μπάρα σοκολάτας, είναι η συνιστώμενη δόση. Ένα κομμάτι δηλαδή των 30 γραμμαρίων είναι τόσο όσο. Ούτε λιγότερο αλλά ούτε και περισσότερο.

Διαβάστε Επίσης  Κι όμως οι γιαγιάδες ευθύνονται για την παιδική παχυσαρκία

Τι να κάνω όταν το παιδί μου ζητά επίμονα σοκολάτα;

Η λύση βρίσκεται στη λευκή σοκολάτα!

Πρόκειται για ακόμα μία πιο γλυκιά λιχουδιά από τη σοκολάτα υγείας και τη σοκολάτα γάλακτος και σίγουρα θα ικανοποιήσει τον παιδικό ουρανίσκο. Σε αντίθεση με τις άλλες δύο, όμως, τα ποσοστά καφεΐνης που περιέχει δεν κρίνονται ανησυχητικά, γι’ αυτό και μετά τον πρώτο χρόνο ζωής του, ένα παιδί είναι ασφαλές να την καταναλώνει σε μικρές ποσότητες.

Αφήστε μια απάντηση