Άγριες Μέλισσες, η Ελένη συλλαμβάνεται με εντολή Ακύλα

Άγριες Μέλισσες, η Ελένη συλλαμβάνεται με εντολή Ακύλα

 

Στα επόμενα επεισόδια θα δούμε την Ελένη Σταμίρη να προσπαθεί να κάνει τα πάντα προκειμένου να σώσει τον άντρα της από την εξορία και τα άγρια βασανιστήρια που βιώνει και έτσι η ανάγκη την πάει μέχρι την πόρτα του άντρα που έδωσε την εντολή καταδίωξης του Λάμπρου! Μόνο που ο Ακύλας αρπάζει προς όφελός του την ευκαιρία που του ήρθε! Το TiVi Σίριαλ έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαριές

Τα νέα για τη σύλληψη του Λάμπρου, του Προκόπη και του Μπάμπη φέρνουν αναστάτωση στο Διαφάνι και όλο το χωριό προσπαθεί να τους σώσει. Ομως μάταια! Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαριές και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να τους σώσει. Ειδικά ο Λάμπρος δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και η Ελένη προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του ζητώντας τη βοήθεια του Ζάχου, ο οποίος της υπόσχεται πως θα ψάξει το θέμα.

Ο Λάμπρος, ο Προκόπης και ο Μπάμπης βρίσκονται πια σε μια νέα, εφιαλτική πραγματικότητα και ένας καινούριος Γολγοθάς για την Ελένη αρχίζει, με σκοπό να φέρει τον άντρα της πίσω. Δύο βδομάδες μετά, στο χωριό επικρατεί μια μικρή ανάταση, όταν παίρνουν γράμμα από τον Λάμπρο, τον Προκόπη και τον Μπάμπη που καθησυχάζουν τις οικογένειές τους για τις συνθήκες κράτησης που υπάρχουν στην εξορία. Μέσα τους όμως όλοι ξέρουν πως τα πράγματα είναι διαφορετικά και πράγματι η κατάσταση στη Λέρο είναι δραματική.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Το τέλος της Αλκμήνης και της Αντωνίας

Μια εικόνα ντροπής, που το καθεστώς κρατάει κρυφή. Ολοι οι εξόριστοι βασανίζονται άγρια και ο δάσκαλος αντιστέκεται όσο μπορεί, προκειμένου να μην υπογράψει πως είναι μέλος οργάνωσης του Δημήτρη Ορφανίδη. Μόνη του παρηγοριά η συντροφιά του Αντώνη, ενός ηλικιωμένου άντρα. Κάποιες μέρες αργότερα, ο Αντώνης υποψιάζεται πως η αλλαγή στη συμπεριφορά του Γαϊτάνη, του διοικητή των φυλακών της Λέρου, δεν είναι τυχαία και ο Λάμπρος του αποκαλύπτει πως αναγκάστηκε να υπογράψει την ομολογία του ότι είναι μέλος της ΕΑΚ. Ο Ζάχος δίνει στην Ελένη την ομολογία του και εκείνη αρνείται να πιστέψει πως ο Λάμπρος έκανε κάτι τέτοιο και είναι σίγουρη πως τον ανάγκασαν να το κάνει!

Ο ΖΑΧΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ

Ο Ακύλας, μετά την εγκατάστασή του στο Διαφάνι, προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του χωριού και υποδύεται τον καλό και τίμιο άνθρωπο. Ο Ζάχος τον προσεγγίσει με σκοπό να μάθει αν έχει σχέση με τη δίωξη του Λάμπρου, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τη ζωή όσο και την καριέρα του. Ομως δεν καταφέρνει να μάθει κάτι, ενώ η Ελένη με τη σειρά της κάνει τα πάντα για να φέρει πίσω τον Λάμπρο και φτάνει μέχρι το γραφείο του Ντούνια για να ζητήσει εξηγήσεις. Εκείνος τη συλλαμβάνει και την έχει στο κρατητήριο, όπου την ανακρίνει.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Η Εύα βάζει βόμβα στο αμάξι του Μαθιού

Εφόσον ο άντρας της έχει συλληφθεί για… αριστερές πεποιθήσεις, άρα και η ίδια είναι «κόκκινη». Η Ελένη ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, ωστόσο κάνει ξεκάθαρη και τη θέση της απέναντι στο καθεστώς. Η Δρόσω με την Ασημίνα μαθαίνουν για τη σύλληψή της και πανικοβάλλονται! Τρέχουν στον Ζάχο και του ζητάνε τη βοήθειά του. Εκείνος ρισκάροντας τα πάντα προσπαθεί να τη σώσει από τα χέρια του βασανιστή Ντούνια, ενώ είναι σίγουρος πως ο Ακύλας κρύβεται πίσω από τη σύλληψή της.

Υποψίες για τη δράση του Ακύλα όμως έχει και η Ζωή, η οποία καταλαβαίνει Πλέoν Πως δεν βρέθηκαν τυχαία στο Διαφάνι! Την ίδια ώρα ο Λάμπρος ψάχνει τρόπο να στείλει γράμμα στην Ελένη και ο Αντώνης βρίσκει το κατάλληλο άτομο για να τους βοηθήσει. Ο Ζάχος, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ταγματάρχη, αναγκάζει τον Ντούνια να αφήσει την Ελένη ελεύθερη και εκείνη αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του Ακύλα για να σώσει τον άντρα της.

Εκείνος συνεχίζει να φορά το προσωπείο του καλού και της δίνει υπόσχεση πως θα κάνει ό,τι μπορεί. Ομως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, Η εκδίκηση για τον χαμό του αδελφού του, εκτός από τον Λάμπρο, συμπεριλαμβάνει και τις αδελφές Σταμίρη, οι οποίες ήταν η αιτία για να πεθάνει ο Αχιλλέας. Ετσι δίνει ξεκάθαρη εντολή στον Ντούνια να της κάνει τη ζωή κόλαση…

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *