Η καλύτερη συνταγή για να φτιάξεις το πιο τέλειο λικέρ ρόδι!

  • Post category:ΚΟΥΖΙΝΑ

Η καλύτερη συνταγή για να φτιάξεις το πιο τέλειο λικέρ ρόδι!Η καλύτερη συνταγή για να φτιάξεις το πιο τέλειο λικέρ ρόδι!

Κρατήστε το μοναδικό άρωμα του ροδιού όλο το χρόνο, σφραγίζοντας την υπέροχη γεύση του σε μπουκαλάκια του λικέρ.

Το πιο απαιτητικό σημείο αυτής τη συνταγής είναι σίγουρα το πώς θα καθαρίσετε το ρόδι. Κόβετε κυκλικά και αφαιρείτε τη φλούδα στο μέρος του κοτσανιού και τη χαράζετε μέχρι το κάτω μέρος, χωρίς να πιέζετε πολύ το μαχαίρι, όπως κάνετε με το πορτοκάλι.

Στη συνέχεια, ανοίγετε το ρόδι στη μέση και με την παλάμη σας ακουμπισμένη επάνω στην κομμένη πλευρά του ροδιού στέκεστε πάνω από ένα μεγάλο μπολ και με το άλλο χέρι χτυπάτε με μία κουτάλα τη φλούδα από το ρόδι. Με τον τρόπο αυτό βγαίνουν όλοι οι σπόροι του ροδιού. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται πάνω από ένα μεγάλο και βαθύ μπολ για να μην πιτσιλιστείτε με χυμό ρόδι στα χέρια και στα ρούχα.

Διαβάστε Επίσης  Κέικ γιαούρτι με λίγες θερμίδες

Τί θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το πιο τέλειο λικέρ ρόδι:

6 ρόδια καθαρισμένα
½ λίτρο κονιάκ
1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
600 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας

Επί το έργον:

Καθαρίζουμε τα ρόδια. Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλλας.
Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 μέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.
Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.
Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε περισσότερο, προσθέτουμε στο λικέρ 2 κ.σ. γρεναδίνη (υπάρχει στα σουπερμάρκετ και στις κάβες ποτών) για να αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.

Διαβάστε Επίσης  Γιουβαρλάκια σούπα με αυγολέμονο

Πηγή: pontos-news

 

 

Αφήστε μια απάντηση