Πως θα έχουμε ρούχα στην πένα χωρίς σιδέρωμα

  • Post category:TIPS

Πως θα έχουμε ρούχα στην πένα χωρίς σιδέρωμα

Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα το θέμα με το σιδέρωμα. Όταν έζησα μόνος και τα ρούχα μου σταμάτησαν να σιδερώνονται ως δια μαγείας δεν πρόσεξα καμία διαφορά. Απ’ την άλλη όλοι λένε ότι είμαι ατημελώς ατημέλητος – και το δέχομαι με περηφάνεια.

Για να έχουμε ρούχα στην πένα χωρίς σιδέρωμα (και χωρίς μαμάδες,γκόμενες,βοηθούς) κάνουμε τα εξής:

1. Αφού πλύνουμε τα ρούχα, τα τινάζουμε πολύ καλά από τα νερά.

2. Τα απλώνουμε με προσοχή από την ανάποδη (καλό είναι και να τα πλένουμε από την ανάποδη, εκτός κι αν υπάρχουν λεκέδες). Φροντίζουμε να βάζουμε τα μανταλάκια πάνω στις ραφές για να μην αφήσουν σημάδι. Τα παντελόνια τα διπλώνουμε στα 2 και τα κρεμάμε οριζόντια, και πάλι τα μανταλάκια στις ραφές!

Διαβάστε Επίσης  Κάνεις ένα σταυρό με τις κάλτσες και σου λύνει τα χέρια

3. Στέγνωσαν; Τέλεια! Δεν τα αφήνουμε ώρες στα σκοινιά. Μαζεύουμε και διπλώνουμε πολύ προσεκτικά τα ρούχα, σαν να είμασταν visual merchandisers: προσέχουμε στα πουκάμισα, να μην κάνουν τσάκιση τα denim κλπ. Τα αλφαδιάζουμε σε ντάνες. Προαιρετικά, τα ζεσταίνουμε λίγο με το πιστολάκι για τα μαλλιά. Στη βάση και στην κορυφή της κάθε ντάνας βάζουμε χοντρά βιβλία, η πίεση θα κάνει τα ρούχα να πάρουν το επιθυμητό σχήμα. Αφήνουμε λίγες ώρες.

Διαβάστε Επίσης  Με την βοήθεια ενός αναπτήρα δίνει τέλος σε όλα τα μπαγιάτικα τρόφιμα. Πανέξυπνη ιδέα!

4. Σαν καινούργια! Το όλο προτσές γίνεται πολύ γρήγορα. Κρατάμε το σιδέρωμα για πιο “δύσκολα” υφάσματα ή για κάποια επίσημη περίσταση. Δεν σιδερώνουμε denim γιατί το ύφασμα φθείρεται, αλλά ούτε και κάλτσες, βρακιά – it’s so OCD.

Πως θα έχουμε ρούχα στην πένα χωρίς σιδέρωμα

Πηγή: www.lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση