Γιατί πρέπει να περπατάμε μετά το φαγητό

  • Post category:FITNESS

Γιατί πρέπει να περπατάμε μετά το φαγητόΓιατί πρέπει να περπατάμε μετά το φαγητό

Τα οφέλη της φυσικής άσκησης για την υγεία μας έχουν αποδειχθεί εδώ και καιρό. Το τελευταίο διάστημα, έχει παρατηρηθεί μια αυξανόμενη τάση στην κοινότητα της ευεξίας και της υγείας που τονίζει τα πολλαπλά οφέλη που έχει για την υγεία το περπάτημα μετά από κάθε γεύμα.

Συγκεκριμένα, o dr. Dom D’Agostino, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, γνωστός επίσης και για την Keto diet (κετογονική διατροφή) που συστήνει, αναφέρει πως μια χαλαρή βόλτα μετά απο ένα πλούσιο γεύμα, σίγουρα θα ωφελήσει τον οργανισμό σου.

Και αυτό γιατί, όχι μόνο θα διευκολύνει την πέψη, αλλά επίσης θα βελτιώσει την διαχείριση σακχάρου, αποτρέποντας τις απότομες διακυμάνσεις της γλυκόζης στο αίμα.

Διαβάστε Επίσης  H γυμναστική το πρωί μειώνει την όρεξη για φαγητό!

«Μπορώ να ρίξω πάνω από 50% της γλυκόζης, μόνο με μια περιστασιακή βόλτα με τα σκυλιά μου μετά το πρωινό ή μετά το δείπνο», εξηγεί ο dr. Dom D’Agostino.

Σαφώς και ο περίπατος αυτός δεν χρειάζεται να είναι επίμονος. Στην πραγματικότητα μια χαλαρή βόλτα είναι η ιδανική.

«10 λεπτά χαλαρό περπάτημα είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι μετά το φαγητό, ειδικά όταν πρόκειται για γεύμα την νύχτα. Απέφυγε τις υπερβολές, γιατί δεν χρειαζόμαστε υπερπροσπάθεια και έντονη άσκηση, που θα φέρει κόπωση στο σώμα», συμπληρώνει.

Διαβάστε Επίσης  Πώς οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση του λίπους της κοιλιάς;

Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 78 ενηλίκων, τους ζητήθηκε να παραμείνουν καθιστικοί 5 ή 35 λεπτά μετά το φαγητό και το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν αναμενόμενο. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα δεν είχαν καμία μεταβολή, ενώ επίσης η διαδικασία της πέψης καθυστέρησε σημαντικά. Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως το περπάτημα μετά το φαγητό είναι αρκετά ωφέλιμο για την εξισορρόπηση της γλυκόζης στο αίμα.

«Δεν χρειάζεται να τρέξεις μαραθώνιο, απλώς κάνε μια βόλτα το τετράγωνο», τονίζει ο dr. Dom D’Agostino.

πηγή

 

 

 

 

 

 

Γιατί πρέπει να περπατάμε μετά το φαγητό

Αφήστε μια απάντηση