Μάρμαρο: Καθαρίστε τα λίπη και τα σημάδια με 6 εύκολους τρόπους

Μάρμαρο: Καθαρίστε τα λίπη και τα σημάδια με 6 εύκολους τρόπουςΜάρμαρο: Καθαρίστε τα λίπη και τα σημάδια με 6 εύκολους τρόπους

Μάρμαρο: Καθαρίστε τα λίπη και τα σημάδια με 6 εύκολους τρόπους. 6 εύκολοι και έξυπνοι τρόποι να καθαρίσετε τα μάρμαρα από τα λίπη και τα σημάδια.

Παλιότερα τα σπίτια έβαζαν στις κουζίνες τους μάρμαρα. Αυτό σημαίνει ότι ο πάγκος της κουζίνας και ο νεροχύτης καθώς επίσης και μερικά πιθανά ράφια ήταν φτιαγμένα από μάρμαρα. Το μάρμαρο είναι ένα υλικό που προσδίδει χάρη και φινέτσα σε κάθε δωμάτιο.

Παλιότερα ήταν της μόδας και μάρμαρο έβλεπες ακόμη και στα δάπεδα της τουαλέτας ή κάποιου άλλου δωματίου στο σπίτι. Όμως το μάρμαρο είναι ένα ζωντανό υλικό. Αυτό σημαίνει ότι όσο το προσέχεις σε προσέχει και ότι αν βάλεις καλής ποιότητας μάρμαρο πραγματικά δε θα μετανιώσεις τα λεφτά σου.

Το σπίτι μου έχει μαρμάρινο νεροχύτη και μαρμάρινο πάγκο κουζίνας από καλό μάρμαρο οπότε ξέρω για τι πράγμα σας μιλάω. Το σπίτι μετράει 40 χρόνια…. όρθιο και το μάρμαρο είναι ακόμη σαν καινούριο! Όμως τα πράγματα στην κουζίνα λερώνονται εύκολα.

Μαγειρεύουμε, πλένουμε πιάτα και εκτελούμε άλλες εργασίες που είναι σε θέση να βλάψουν ή να μειώσουν την ομορφιά του μάρμαρου. Πως μπορούμε λοιπόν να αφαιρέσουμε τα λίπη και τα σημάδια από το μάρμαρο;

Διαβάστε Επίσης  Τι είναι καλό να έχεις στο σπίτι σου σε περίπτωση πανδημίας

Πως μπορούμε να αφαιρέσουμε τους λεκέδες και τα σημάδια από τα μάρμαρα στην κουζίνα;

Η αφαίρεση λεκέδων από το μάρμαρο μπορεί να σας φαίνεται δύσκολη υπόθεση όμως υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να το πετύχετε χωρίς να κουραστείτε ιδιαίτερα. Παρά την αντοχή που διαθέτει το μάρμαρο είναι ευαίσθητο σε λεκέδες και γρατζουνιές.

Απορροφά τα υγρά εύκολα και φυσικά αυτό σημαίνει ότι αποκτά σημάδια εύκολα. Για να διατηρήσετε τα μάρμαρα του σπιτιού καθαρά, θα πρέπει να ξέρετε πως να αφαιρέσετε πιθανούς λεκέδες με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

Πως να αφαιρέσουμε λεκέδες που έχουν βάση το λάδι ή το σαπούνι

Για να αφαιρέσουμε λεκέδες τέτοιου τύπου από το μάρμαρο χρησιμοποιούμε αμμωνία ή οξυζενέ. Το λίπος, το μαγειρικό λάδι, το γάλα, το φυστικοβούτυρο, οι κρέμες, τα καλλυντικά και άλλα προϊόντα με βάση το λάδι απορροφόνται εύκολα από το μάρμαρο.

Το μάρμαρο έχει πορώδη φύση οπότε τέτοια υλικά αφήνουν επίμονους λεκέδες στο μάρμαρο που σκουραίνουν την επιφάνειά του. Μπορείτε λοιπόν να καθαρίσετε αυτά τα σημεία με ένα μαλακό, υγρό καθαριστικό το οποίο θα το έχετε ανακατέψετε με αρκετές σταγόνες αμμωνίας.

Αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλατε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οξυζενέ. Παρόλα αυτά στην περίπτωση του οξυζενέ θα πρέπει να προσέξετε να μην χρησιμοποιήσετε αυτό που χρησιμοποιούμε για την βαφή των μαλλιών, αλλά αυτό που βρίσκουμε στα φαρμακεία.

Διαβάστε Επίσης  Που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ποτέ το χαρτί της κουζίνας

Από την άλλη το σαπούνι συγκεντρώνεται στους πόρους του μαρμάρου και το λερώνουν γρήγορα. Αν λοιπόν οι τοίχοι ντους, τα δάπεδα του μπάνιου, οι νιπτήρες και άλλα μέρη με μάρμαρο λεκιαστούν από σαπούνι θα πρέπει να τα καθαρίζουμε αμέσως.

Είναι όμως αρκετά εύκολο να αφαιρέσετε τους λεκέδες σαπουνιού από το μάρμαρο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μισό φλιτζάνι αμμωνία σε λίγο νερό και να σκουπίσετε τις επιφάνειες. Προσέξτε όμως να μην χρησιμοποιήσετε υπερβολική ποσότητα αμμωνίας καθώς μπορεί να επηρεάσει την μαρμάρινη επιφάνεια.

Τέλος οι λεκέδες από καφέ, τσάι, κρασί και γενικά τρόφιμα και άλλες οργανικές ουσίες είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από το μάρμαρο. Φτιάχνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό.

Απλώνουμε την πάστα στο λεκέ και σκεπάζουμε με μία πλαστική σακούλα. Αφήνουμε να δράσει για τουλάχιστον ένα 24ωρο και στην συνέχεια αφαιρούμε την μαγειρική σόδα με ένα σφουγγάρι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *