Η δίαιτα με γιαούρτι και πατάτες

Η δίαιτα με γιαούρτι και πατάτεςΗ δίαιτα με γιαούρτι και πατάτες: Το αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής για γρήγορη απώλεια βάρους

Η δίαιτα με γιαούρτι και πατάτες: Το αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής για γρήγορη απώλεια βάρους. Γρήγορη απώλεια βάρους με αυτήν την διατροφή.

Περάσαμε ένα πολύ όμορφο Καλοκαίρι. Μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού αποκτήσαμε και πάλι την δυνατότητα να κυκλοφορούμε στους δρόμους, να πίνουμε, να τρώμε, να διασκεδάζουμε και να πηγαίνουμε ταξίδια.

Υπήρξαν άνθρωποι που κατά τη διάρκεια της καραντίνας αποφάσισαν να επικεντρωθούν στον εαυτό τους. Ξεκίνησαν γυμναστική στο σπίτι, διατροφή, διαλογισμό ή ό,τι άλλο θα μπορούσε να τους προσφέρει καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία.

Αυτοί οι άνθρωποι όταν βγήκαν και πάλι στον έξω κόσμο μπορεί και να παρασύρθηκαν. Έτσι και αλλιώς το Καλοκαίρι πάντα ήταν η εποχή των πειρασμών και της ανεμελιάς και πάντα περνάμε μερικά κιλά μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Δίαιτα από Σεπτέμβρη λοιπόν κι αν εσύ φέτος το Καλοκαίρι ξεπέρασες τον εαυτό σου στα κιλά της ζυγαριάς σου βρήκαμε μία αποτελεσματική δίαιτα για γρήγορη απώλεια βάρους. Η συγκεκριμένη δίαιτα βασίζεται στις πατάτες και στο γιαούρτι και σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου και ένα αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής.

Η δίαιτα με γιαούρτι και πατάτεςΣτην συγκεκριμένη δίαιτα φαίνεται πως καλούμαστε να φάμε γιαούρτι και πατάτες. Μπορεί κάποιος να χάσει μέχρι και 8 κιλά σε διάστημα 8 κιλών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τηρήσετε το πρόγραμμα κατά γράμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μία μέρα πριν ξεκινήσουμε την δίαιτα μπορούμε να κάνουμε αποτοξίνωση και να καταναλώσουμε πολλά φρούτα, λαχανικά και ροφήματα βοτάνων.

Τι πρέπει να τρώμε στην δίαιτα με πατάτες και γιαούρτι;
Στην συγκεκριμένη δίαιτα την πρώτη και την δεύτερη μέρα πρέπει να τρώμε γιαούρτι. Την τρίτη και την τέταρτη μέρα ρύζι, την 5η και την 6η μέρα πατάτες και την 7η και 8η μέρα κοτόπουλο.

Διαβάστε Επίσης  Βοηθάει η Λουίζα στο Αδυνάτισμα;

Η συντήρηση

Την επόμενη ημέρα μετά την δίαιτα, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα διατροφικό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει σούπες, σαλάτες, φρούτα, λαχανικά και φρούτα. Επίσης μπορούμε να πιούμε ροφήματα βοτάνων πλούσια σε βιταμίνες και αμινοξέα.

Τις επόμενες μέρες ακολουθούμε ένα διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με το βασικό μεταβολικό μας ρυθμό ανάλογα με τα κιλά τα οποία θέλουμε να συντηρήσουμε.

Η δίαιτα με γιαούρτι και πατάτεςΟι γενικοί κανόνες για την δίαιτα με γιαούρτι και πατάτες

 

Οι γενικοί κανόνες της συγκεκριμένης δίαιτας είναι ότι καθημερινά πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων. Επίσης μπορούμε να καταναλώσουμε 2 κούπες νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα ή σνακ έτσι ώστε να μειώσουμε το αίσθημα της πείνας.

Μετά το ξύπνημα μπορούμε να πιούμε χλιαρό νερό με λεμόνι. Μαγειρεύουμε τις τροφές ψητές, βραστές ή στον ατμό και τα γραμμάρια των τροφών ισοδυναμούν σε μαγειρεμένη τροφή. Όσων αφορά τα λαχανικά την ημέρα της αποτοξίνωσης αλλά και κατά τη διάρκεια της δίαιτας μπορούμε να τα φάμε σε αφθονία.

Μπορούμε να διαλέξουμε όποιο λαχανικό μας αρέσει αλλά προτιμότερο θα ήταν να επιλέξουμε λαχανικά αρνητικών θερμίδων και λαχανικά πλούσια σε νερό. Από την άλλη την ημέρα της αποτοξίνωσης μπορούμε να διαλέξουμε όποιο φρούτο μας αρέσει αλλά καλό θα ήταν να δώσουμε έμφαση στα φρούτα με 0 θερμίδες και σε αυτά που έχουν πολύ νερό.

Καταναλώνουμε δημητριακά ολικής άλεσης και παράγωγά τους. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα δημητριακά δίαιτας με δημητριακά ολικής άλεσης της επιλογής μας. Μπορούμε να φάμε καστανό ή άγριο ρύζι, το κοτόπουλο πρέπει να είναι χωρίς την πέτσα του, τα γαλακτοκομικά πρέπει να είναι με χαμηλά λιπαρά.

Διαβάστε Επίσης  10 χειμερινά τρόφιμα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Τέλος το γιαούρτι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε και με γιαούρτι κεφίρ. Στα γεύματα αλλά και στα ροφήματα καλό θα ήταν να προτιμάμε την Κανέλα Κεϋλάνης, την πιπερόριζα ή αλλιώς τζίντζερ και το τσίλι που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και καίνε το λίπος.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε γεύματα ακόμη κι αν δεν πεινάμε. Είναι καλό να τρώμε για να κρατάμε τον μεταβολισμό ενεργοποιημένο. Ζυγιζόμαστε μία φορά την εβδομάδα για να ελέγχουμε το βάρος μας. Ζυγιζόμαστε την ίδια ώρα πάντα, με ελαφρύ ρουχισμό και με άδειο στομάχι.

Η καλύτερη ώρα για ζύγισμα είναι το πρωί, μόλις ξυπνήσουμε. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αξίζει να συνδυάσουμε την διατροφή με άσκηση μεσαίας έντασης που θα κρατάει 30-60 λεπτά, για έξι φορές την εβδομάδα.

Τι επιτρέπεται στην δίαιτα με γιαούρτι και πατάτες

Επιτρέπονται τα ροφήματα βοτάνων, ο καφές, το κακάο, το ελαιόλαδο μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα, τα φυτικά έλαια μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα, τα έλαια ξηρών καρπών μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα, τα αρωματικά είτε φρέσκα είτε ξερά, τα μπαχαρικά, το θαλασσινό αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το λεμόνι και η μουστάρδα χωρίς ζάχαρη.

Τι δεν επιτρέπεται να τρώμε στην δίαιτα με το γιαούρτι και τις πατάτες

Δεν επιτρέπεται να πίνουμε ροφήματα με ζάχαρη, αναψυκτικά ακόμη κι αν είναι διαίτης, αλκοόλ, τεχνητά γλυκαντικά, η ζάχαρη και το μέλι. Μετά το τέλος της διατροφής ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

Η δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες και φυσικά πριν την ξεκινήσουμε πρέπει να συμβουλεύουμε έναν γιατρό. Για σίγουρα αποτελέσματα μην διστάσετε να εμπιστευτείτε έναν ειδικό διατροφολόγο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *