Παγωτό βατόμουρο για μικρούς και μεγάλους

Παγωτό βατόμουρο για μικρούς και μεγάλουςΠαγωτό βατόμουρο για μικρούς και μεγάλους

 

Ένα υπέροχο, υγιεινό παγωτό με βατόμουρα, για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.

Υλικά

2 λίτρα φρέσκα βατόμουρα

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

1 1/2 φλιτζάνια συμπυκνωμένο γάλα

5 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τα βατόμουρα μαζί με το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια πιέστε ό,τι έχει μείνει από τα μούρα για να πάρετε όσο περισσότερο χυμό γίνεται από αυτά και αφαιρέστε τα, κρατώντας το ζουμί στην άκρη.

Διαβάστε Επίσης  Ρεβίθια φούρνου με φέτα

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά την συμπυκνωμένο γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατόπιν, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους αυγού έως ότου δημιουργήσουν ένα παχύρευστο και ομοιογενές μίγμα. Αυξήστε σταδιακά τη θερμοκρασία, προσθέτοντας αργά τη κρέμα γάλακτος, και ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Στη συνέχεια ξαναβάλτε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου το μίγμα γίνει παχύρευστο σαν κρέμα. Στραγγίστε τυχόν κομματάκια, εφόσον είναι απαραίτητο.

Διαβάστε Επίσης  Εύκολη συνταγή για σπιτικά σοκολατάκια

Ανακατέψτε την κρέμα και το ζουμί βατόμουρου και στη συνέχεια αφήστε το μίγμα να κρυώσει. Κατόπιν, βάλτε το για 2 ώρες στην κατάψυξη.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *