Η διατροφή του σκύλου μετά το χειρουργείο

  • Post category:PET

Η διατροφή του σκύλου μετά το χειρουργείοΗ διατροφή του σκύλου μετά το χειρουργείο

Η περίοδος της ανάρρωσης του σκύλου σας μετά το χειρουργείο μπορεί να είναι μια περίοδος γεμάτη στρες και για τους δύο σας. Ωστόσο, με τη φροντίδα σας και με τις συμβουλές του κτηνιάτρου σας, ο σκύλος σας σύντομα θα επανέλθει στις κανονικές του συνήθειες.

Η διατροφή διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάρρωση του σκύλου σας, οπότε ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει τη μετάβαση σε μια ειδικά σχεδιασμένη τροφή που συμβάλλει στην αποκατάσταση.

Ο σκύλος σας μπορεί να χρειαστεί διαφορετική ισορροπία υγρών από ό,τι συνήθως, ανάλογα με την ποσότητα υγρών που χάθηκε στο στάδιο πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Αν ο σκύλος σας δυσκολεύεται να καταναλώσει υγρά, μια καλή λύση είναι τα παγάκια, τα οποία καταναλώνονται ευκολότερα.

Διαβάστε Επίσης  Οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σου κάνει ζημιές στο σπίτι

Συχνά, μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, συνιστάται μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, η οποία θα δώσει στον σκύλο σας την απαιτούμενη ενέργεια χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες τροφής που μπορεί να καταπονήσουν το πεπτικό σύστημα. Ωστόσο, ανάλογα με το αρχικό πρόβλημα του κατοικιδίου σας, ο κτηνίατρός σας μπορεί να προτείνει μια διατροφή χαμηλότερη σε λιπαρά για να αποτρέψει τυχόν πεπτικές διαταραχές.

Οι τροφές που έχουν παρασκευαστεί για την περίοδο ανάρρωσης αποτελούν μια καλή επιλογή, δεδομένου ότι είναι σχεδιασμένες για να συμβάλουν στην αποκατάσταση του σκύλου σας ενώ παράλληλα είναι εύπεπτες.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να βοηθήσετε το κουτάβι σας να κοινωνικοποιηθεί

Η χειρουργική επέμβαση και η ανάρρωση μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας συμβουλές σχετικά με το πώς να φροντίσετε την υγεία του κατοικιδίου σας με τον καλύτερο τρόπο μετά το χειρουργείο.

Αφήστε μια απάντηση