Λαχανοσαρμάδες με κρέμα αυγολέμονο

Λαχανοσαρμάδες με κρέμα αυγολέμονοΛαχανοσαρμάδες με κρέμα αυγολέμονο

Νόστιμοι λαχανοσαρμάδες με κρέμα αυγολέμονο! Ιδανικοί για μπουφέ και όχι μόνο.

Υλικά

Λαχανο 1 μεγάλο
Για την γέμιση
Κιμάς Ανάμεικτος 500 γραμ.
Κρεμμυδι 2 ξερά τριμμένα
Κρεμμυδι 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
Καρότο 2 τριμμένα
Άνηθος 1/2 ματσάκι
Ρυζι 1 φλ. για γεμιστά
Ελαιολαδο 1/2 φλ.
Νερό 1/2 φλ.
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Για το αυγολέμονο
Κρόκους Αυγού 2
Λεμονι 2
Κορν Φλαουρ 3 κ.σ.
Ελαιολαδο 2 κ.σ.
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Άνηθος λίγο ψιλοκομμένο
Πλησιάζει η εποχή του λάχανου και φυσικά με το λάχανο μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικές σαλάτες αλλά και πεντανόστιμες συνταγές όπως είναι οι λαχανοντολμάδες ή αλλιώς λαχανοσαρμάδες. Οι λαχανοσαρμάδες είναι ελληνική παραδοσιακή συνταγή που όταν την σκεφτόμαστε μας τρέχουν τα σάλια.

Διαβάστε Επίσης  Σάλτσα λαχανικών χωρίς λιπαρά για τα αγαπημένα σας φαγητά!

Οι λαχανοσαρμάδες συνοδεύονται με κρέμα αυγολέμονου και η γέμισή τους έχει ρύζι, ανάμεικτο κιμά και διάφορα μυρωδικά. Μπορούμε να απολαύσουμε τους λαχανοσαρμάδες μας και σαν ορεκτικό και σαν κυρίως πιάτο γι’ αυτό και μπορούμε να τους φτιάξουμε σε όλες τις περιστάσεις. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση για τους λαχανοσαρμάδες

Αφαιρούμε αρχικά το κοτσάνι από το λάχανο. Βυθίζουμε το λάχανο με την τρύπα που αφήσαμε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά και το αφήνουμε σε μία πιατέλα να κρυώσει.

Διαβάστε Επίσης  Τηγανόψωμα στην φριτέζα αέρος

Ανακατεύουμε καλά τον ανάμεικτο κιμά, τα ξερά κρεμμύδια τριμμένα, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα καρότα τριμμένα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το ρύζι, το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε την γέμιση μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.

Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μία κουταλιά της σούπας από την γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά. Στρώνουμε στη βάση της κατσαρόλας λαχανόφυλλα. Τοποθετούμε πάνω τους σαρμάδες στην σειρά και τον έναν κοντά στον πάλλον. Τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην διαλυθούν στην κατσαρόλα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *