Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα από αύριο ο οικουμενικός Έλληνας – Στα Χανιά οριστικά η ταφή

Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα από αύριο ο οικουμενικός Έλληνας - Στα Χανιά οριστικά η ταφήΜίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα από αύριο ο οικουμενικός Έλληνας – Στα Χανιά οριστικά η ταφή

Μία ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί, δηλαδή τη Δευτέρα, θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ όπως όλα δείχνουν η ταφή του θα γίνει στον Γαλατά Χανίων, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

Από τις 10 το πρωί της Δευτέρας η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών ως τις 7 το απόγευμα). Το ίδιο και την Τρίτη ενώ την Τετάρτη θα εκτίθεται από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Η αναβολή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το Κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.

Παράλληλα αίσιο τέλος είχε η υπόθεση αναφορικά με τον τόπο ταφής του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, καθώς ο γιος του, Γιώργος, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η οικογένειά του θα σεβαστεί την επιθυμία του πατέρα του, δηλαδή να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Διαβάστε Επίσης  Καμίνια: Κατέληξε 87χρονη θύμα ληστείας

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» αναφέρει με νόημα σε ανάρτησή του στο facebook.

Σε αντίστοιχη δήλωση μέσω facebook προχώρησε το Σάββατο και ο εγγονός του, Άγγελος, γράφοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Ο άνθρωπος διένυσε την πορεία του κι της έδωσε και κατάληξη Παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλη την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί κι εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο».

Διαβάστε Επίσης  Μάνη: «Θα τον παντρέψω νεκρό την Τετάρτη» – Συγκλονίζει η τηλεμαγείρισσα για τον γιο της που αυτοκτόνησε

Στην κηδεία θα παρευρίσκεται και η μοναχοκόρη του αξέχαστου δημιουργού, Μαργαρίτα καθώς, όπως φαίνεται, πείστηκε να συναινέσει στην τελευταία επιθυμία του πατέρα της.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιθυμούσε να γίνει ο ενταφιασμός του πατέρα της στο Βραχάτι Κορινθίας, τονίζοντας πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύει στα Χανιά και να φροντίζει τον τάφο του, ενώ σε πρόσφατη ανάρτησή της επέμενε στη θέση της αναφορικά με τον τόπο ενταφιασμού.

Το απόγευμα της Παρασκευής εξάλλου δόθηκε στη δημοσιότητα μια επιστολή του προς τον τότε δήμαρχο Χανίων με την επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *