Η Εθνική πόλο Ανδρών στους “4” των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Εθνική πόλο Ανδρών στους “4” των Ολυμπιακών Αγώνων
 

Η Εθνική πόλο Ανδρών στους “4” των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε με 10 – 4 το Μαυροβούνιο. Περνά στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Εθνική πόλο ανδρών με εκπληκτική άμυνα και σούπερ Γενηδουνιά διέλυσε ….το Μαυροβούνιο και πέρασε στην τετράδα του Ολυμπιακού τουρνουά.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είναι πλέον σε τροχιά μεταλλίου.

Είναι η δεύτερη φορά που οι Έλληνες φτάνουν σε τετράδα Ολυμπιακών Αγώνων και η πρώτη μετά το Αθήνα 2004.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πλέον έχει δύο ευκαιρίες να κατακτήσει το πολυπόθητο πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες (το 2004 είχε καταταγεί 4η) αφού ακόμα και αν ηττηθεί στον ημιτελικό θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να πάρει έστω το χάλκινο μετάλλιο, στον μικρό τελικό του τουρνουά.

Διαβάστε Επίσης  Έρχεται 10ήμερο κύμα καύσωνα - Ποιες θα είναι οι πιο ζεστές μέρες

To συγκλονιστικό ματς της Εθνικής

Στο πρώτο οκτάλεπτο η Ελλάδα με άμυνα – γρανίτη κράτησε ανέπαφη την εστία της και προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Γενηδουνιά.

Με την έναρξη του β’ οκταλέπτου οι Μαυροβούνιοι ισοφάρισαν, αλλά η ελληνική απάντηση ήταν άμεση, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να ξαναπαίρνει προβάδισμα με 2-1 με τον Φουντούλη και να το επεκτείνει λίγο αργότερα με τον Γκιουβέτση, στο πρώτο ελληνικό γκολ στον παίκτη παραπάνω.

Η Ελλάδα έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο τρίτο οκτάλεπτο κάνοντας το 4-1 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Γενηδουνιά, ο οποίος πέτυχε και το πέμπτο γκολ της Εθνικής, την ώρα που η άμυνα και ο τερματοφύλακας Ζερδεβάς ήταν αδιαπέραστοι!

Διαβάστε Επίσης  Βαγγέλης Γιακουμάκης: Έφτασε η ώρα της αλήθειας...

Ο Γενηδουνιάς με πέναλτι ανέβασε περαιτέρω τον δείκτη του σκορ στο 6-1 χάρη στο τέταρτο δικό του γκολ λίγο πριν το τέλος του οκταλέπτου, με το Μαυροβούνιο να μειώνει στη συνέχεια σε 6-2.

Oι Μαυροβούνιοι ψαλίδισαν κι άλλο τη διαφορά σε 6-3 με το ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου, όμως ο Παπαναστασίου διαμόρφωσε το 7-3 και ο Αργυρόπουλος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη.

Το πάρτι συνεχίστηκε με το 9-3 του Γενηδουνιά με τη μείωση του σκορ σε 9-4 να μην έχει πλέον καμία σημασία καθώς ο Καπότσης διαμόρφωσε το τελικό 10-4 λίγο πριν το τέλος!

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *