Κορωνοϊός: Δύο γνωστά φάρμακα που προφυλάσσουν από τη μόλυνση

Κορωνοϊός: Δύο γνωστά φάρμακα που προφυλάσσουν από τη μόλυνσηΚορωνοϊός: Δύο γνωστά φάρμακα που προφυλάσσουν από τη μόλυνση

Την αποτελεσματική δράση μιας αντιμυκητιασικής καθώς και μιας αντικαταθλιπτικής ουσίας σε συνδυασμό με τη ρεμδεσιβίρη κατά της αναπαραγωγής του SARS-CoV-2 σε εργαστηριακό περιβάλλον, αποκαλύπτει νέα έρευνα

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία νέας έρευνας σχετικά με δύο φάρμακα ικανά να αναχαιτίσουν τη δράση του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, η νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Pharmacology ισχυρίζεται ότι δύο φαρμακευτικές αγωγές που κυκλοφορούν ευρέως -ένα αντιμυκητιασικό φάρμακο και ένα αντικαταθλιπτικό– μπορούν αποτελεσματικά να εξουδετερώσουν τον ιό SARS- CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19, όπως προκύπτει από εργαστηριακά πειράματα σε κύτταρα.

Διαβάστε Επίσης  Φεστιβάλ για την ψυχική υγεία στην Αθήνα

Oι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η δραστική αντιμυκητιασική ουσία ιτρακοναζόλη, και η αντικαταθλιπτική ουσία φλουοξετίνη εμπόδισαν την αναπαραγωγή του μολυσματικού ιού SARS-CoV-2 σε εργαστηριακές δοκιμές κυτταρικής καλλιέργειας. Μάλιστα, όταν κάποιο από τα δύο φάρμακα χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με το αντιϊκό φάρμακο ρεμδεσιβίρη, η συνδυαστική τους δράση είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της αναπαραγωγής του ιού SARS-CoV-2 περισσότερο από 90%.

«Ο προληπτικός εμβολιασμός και οι θεραπευτικές αγωγές ενάντια στον κορωνοϊό εκτιμάται πως μπορούν αποτελεσμάτικα να δράσουν ενάντια στις πανδημίες που προκαλούνται από ζωονοσογόνους ιούς όπως ο SARS-CoV-2» αναφέρει σχετικά η συγγραφέας της έρευνας Ursula Rescher από το Πανεπιστήμιο του Muenster στη Γερμανία.

Διαβάστε Επίσης  7 φυσικά σημάδια της ακραίας θλίψης που πρέπει να προσέχετε

https://ygeiamou.gr/επιστημονικές-εξελίξεις/192987/koronoios-dio-gnosta-farmaka-pou-profilassoun-apo-ti-molinsi/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *