Kανελόνια με κιμά

Kανελόνια με κιμά

Kανελόνια με κιμά

Υλικά συνταγής

1 πακέτο κανελόνια
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
2 κρεμμυδάκια μικρά ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή ένα ματσάκι ντοματίνια
1 συσκευασία τριμμένης ντομάτας
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί για μακαρόνια
λίγο δυόσμο
1 κ.γλ μαϊντανό
έξτρα τυρί ψιλοκομμένο ή τριμμένο

1 αυγό
3 κ. γλ. ντοματοπελτέ
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γλ. βασιλικό

Tα κανελόνια με κιμά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Μπορούμε βέβαια να γεμίσουμε τα κανελόνια και με άλλη γέμιση (π.χ. δείτε τα κανελόνια με τυριά και αλλαντικά), αλλά σαν αυτή εδώ τη συνταγή για κανελόνια με κιμά δεν θα βρείτε. Μιλάμε για πρώτο πράγμα, ότι πρέπει για κυριακάτικο τραπέζι.

Διαβάστε Επίσης  Ομελέτα στον ατμό

Τα κανελόνια είναι λίγο μπελαλίδικο φαγητό αλλά αξίζει να το προσπαθήσετε. Θα χρειαστεί να κάνουμε τρία πράγματα πριν βάλουμε τα κανελόνια με κιμά στο φούρνο μας: τη γέμιση με τον κιμά και τα διάφορα, τη σάλτσα για να περιχύσουμε και φυσικά να γεμίσουμε τα κανελόνια με τη γέμιση.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το μισό λάδι και το ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σωτάρουμε ελαφρά. Μετά από λίγο προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας , το βασιλικό, το μαϊντανό, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και μετά σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης  Σουτζουκάκια σε ρολό με μοσχοκάρυδο

Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το άλλο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σωτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τους κιμάδες και ανακατεύουμε καλά για να σωταριστεί και ο κιμάς με το κρεμμύδι και να πάρει γεύση. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 3 κουταλάκια ντοματοπελτέ. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *