Κορωνοϊός: «Εκτόξευση» ενεργών κρουσμάτων στην Αττική – Γεμίζουν ξανά τα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: «Εκτόξευση» ενεργών κρουσμάτων στην Αττική – Γεμίζουν ξανά τα νοσοκομεία

Η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό στη χώρα για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο σε συνδυασμό με την αύξηση κρουσμάτων, εντείνει τον προβληματισμό σε ειδικούς και κυβερνητικό επιτελείο, αναφορικά με τις αντοχές του συστήματος υγείας ενόψει τρίτου κύματος.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, πως 262 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έναντι 249 που ήταν χθες και 246 προχθές. Την ίδια ώρα, άλλοι 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο Covid-19 να ανέρχεται πλέον τους 5.972.

Διαβάστε Επίσης  Λέων: «Απόλυτη βεβαιότητα» για τα αίτια θανάτου της Ίριδας – Το εύρημα στους πνεύμονες

Η «εξίσωση» της αντιμετώπισης του κορωνοϊού περιπλέκεται λόγω της διασποράς των πιο μεταδοτικών μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2 στην επικράτεια, που αναμένεται -σύμφωνα με τους ειδικούς- να ασκήσει εκ νέου πιέσεις στο νοσοκομεία.

Τα βλέμματα των αρμοδίων είναι στραμμένα στην Αττική, η οποία καταγράφει έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εισαγωγές σε απλές κλίνες αλλά και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Διαβάστε Επίσης  Αλέκος Φασιανός: Πέθανε ο εμβληματικός μας ζωγράφος

Παράλληλα, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής την τελευταία εβδομάδα έκλεισε με μία μεγάλη αύξηση της τάξης του 205%, σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Από τα συνολικά 638 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας σε σύνολο 18.152 μοριακών ελέγχων και rapid test, στην Αττική εντοπίστηκαν τα 321.

πηγή