Lockdown: Πώς και πότε θα ψωνίσετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Lockdown: Πώς και πότε θα ψωνίσετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Με SMS στο 13033 και τον κωδικό 2 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβαίνουν προς τα καταστήματα εποχικών ειδών που ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου προκειμένου να κάνουν τα εορταστικά ψώνια τους, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Τα καταστήματα εποχικών ειδών θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ, ενώ τίθεται περιορισμός του αριθμού των πελατών στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Οι κανόνες λειτουργίας είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού και ενταγμένοι στις διαδικασίες του lockdown, έχοντες ως εξής:

Διαβάστε Επίσης  Σαντορίνη: Εξαφανίστηκε 27χρονος από την περιοχή της Οίας

 

Για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Ως προς τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων ισχύουν τα κάτωθι:

Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100
Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.

Η χρήση μάσκας προστασίας είναι υποχρεωτική από το προσωπικό εργασίας και τοκαταναλωτικό κοινό, ενώ ζητείται η τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ ατόμων.

Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες αύριο

Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, η συμπεριφορά όλων μας ως προς την τήρηση των κανόνων κατά την λειτουργία των συγκεκριμένων ανωτέρω επιχειρήσεων θα κρίνει τα επόμενα βήματα μας. Είναι σημαντικό να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους κανόνες αυτοπεριορισμού και ατομικής υγιεινής για να πορευτούμε με ασφάλεια την επόμενη περίοδο», υπογράμμισε ο κ. Σταμπουλίδης.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *