Lockdown – “Πονοκέφαλο” και προβληματισμός στους ειδικούς για τα σχολεία


Lockdown – “Πονοκέφαλο” και προβληματισμός στους ειδικούς για τα σχολεία

Τις οριστικές εισηγήσεις των ειδικών θα περιμένει η κυβέρνηση και την επόμενη εβδομάδα θα προβεί σε συνολικές ανακοινώσεις για το σχέδιό της, είπε για άλλη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Μίλησε ταυτόχρονα για την προοπτική του εμβολιασμού και το πού εντοπίζεται το πρόβλημα για το άνοιγμα των σχολείων

Υπογράμμισε ότι με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής και σεβασμό στο κοινό αίσθημα που επιθυμεί άρση των περιοριστικών μέτρων με ασφάλεια, έγινε ήδη μια συνεδρίαση για το θέμα των σχολείων θα γίνουν και άλλες τις επόμενες μέρες για όλα τα ζητήματα και όταν υπάρξει συνολική εικόνα θα ληφθούν αποφάσεις και θα γίνουν ανακοινώσεις.

Διαβάστε Επίσης  Black Friday μέχρι τα Χριστούγεννα

Ειδικά για τα σχολεία, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμανε πως «υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς, όχι για το επιδημιολογικό φορτίο μέσα στις σχολικές τάξεις, που είναι χαμηλό -γιατί τα παιδιά δεν φαίνεται να ακολουθούν το ποσοστό θετικότητας της κοινότητας- αλλά επειδή είναι αυξημένο το φορτίο στην κοινότητα και μπορεί από το σπίτι ή τον κοινωνικό τους περίγυρο να το φέρουν στο σχολείο. Γιατί, όπως βλέπουμε, παρά τα περιοριστικά μέτρα, τα κρούσματα παραμένουν πολύ υψηλά, σε επίπεδα κοντά στις 2.000 την ημέρα. Άρα, γι’ αυτό τον λόγο, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ επιφυλακτικοί οι ειδικοί μας».

Διαβάστε Επίσης  «Ήταν κακότροπος βίαιος και τον συντηρούσε η γυναίκα του»

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *