Κορονοϊός: «Ωρολογιακή βόμβα» τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια! Έτσι θα προστατεύσετε παππούδες και γιαγιάδες

 Κορονοϊός: «Ωρολογιακή βόμβα» τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια! Έτσι θα προστατεύσετε παππούδες και γιαγιάδες
Κορονοϊός: «Ωρολογιακή βόμβα» τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια! Έτσι θα προστατεύσετε παππούδες και γιαγιάδες

Τα φετινά Χριστούγεννα σίγουρα θα είναι διαφορετικά. Η πανδημία του κορονοϊού θα μας στερήσει τις μεγάλες συγκεντρώσεις, τις εξόδους μας σε κέντρα διασκέδασης και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους αγαπημένους μας που θα έρθουμε σε επαφή και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ήδη επισημάνει ότι φέτος τις εορτές θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι στις προσωπικές μας επαφές, να αποφύγουμε τα ταξίδια και τις εξορμήσεις στα μαγαζιά.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Έρχεται και στη χώρα μας ο καύσωνας της Ευρώπης με 40άρια από αύριο

Μπορούμε όμως να περάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς την οικογένεια μας, ειδικά με αυτούς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας; Μπορούμε. Το ερώτημα όμως είναι πώς θα καταφέρουμε και να είναι ασφαλείς και να διατηρούσε το ζεστό, οικογενειακό κλίμα στο οποίο έχουμε συνηθίσει αυτές τις ημέρες.

Σύμφωνα με το BBC, βρετανοί επιστήμονες λοιπόν προτείνουν φέτος τα Χριστούγεννα να προτιμήσουμε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους και να δοκιμάσουμε τις διαδικτυακές συναντήσεις με τους αγαπημένους μας. Επισημαίνουν δε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στα οικογενειακά τραπέζια και θα πρέπει να είμαστε να ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Στην περίπτωση όμως που θέλετε να δείτε οπωσδήποτε την γιαγιά σας και τον παππού σας μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής:

Διαβάστε Επίσης  Eξαφάνιση 52χρονου από το Χρυσό Σερρών

Συναντήσετε τους σε εξωτερικό χώρο, ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά
Αν πρέπει να φιλοξενήσετε τους παππούδες σας, φροντίστε τα παιδιά να κοιμηθούν μαζί σας και εκείνοι να έχουν δικό τους δωμάτιο που θα αερίζεται σωστά.
Αποφεύγετε τα επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς αυτά περιλαμβάνουν την ανταλλαγή μικροαντικειμένων. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κουίζ και έτσι να είστε πιο ξέγνοιαστοι και να περάσετε εξίσου όμορφα μαζί τους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *