Λάζος : Ασθενείς ζητούν tablets για να δουν τους δικούς τους

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Λάζος : Ασθενείς ζητούν tablets για να δουν τους δικούς τουςΛάζος : Ασθενείς ζητούν tablets για να δουν τους δικούς τους

Για το δύσκολο έργο που δίνει το ιατρικό προσωπικό στη μάχη κατά του κοροναϊού, τόσο για την περίθαλψη όσο και για ψυχολογική στήριξη των ασθενών, μίλησε ο Γαβριήλ Λάζος, Προϊστάμενος ΜΕΘ Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

Γιατροί και νοσηλευτές βρήκαν έναν μοναδικό τρόπο να φέρουν σε «επαφή» τους ασθενείς κοροναϊού με τους οικείους τους, με την βοήθεια της τεχνολογίας, βοηθώντας τους να επικοινωνήσουν μέσω skype.

«Η επικοινωνία είναι γνωστό ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη και ήταν ένας τρόπος που βρήκαμε προκειμένου να μπορούν οι ασθενείς αυτοί να επικοινωνούν με τους οικείους τους» ανέφερε ο κ. Λάζος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε Επίσης  Ρατσιστική βία στη Λάρισα: Καταγγελία για ξυλοδαρμό μεταναστών που ζήτησαν δεδουλευμένα

«Πολλές φορές είναι μόνοι τους γιατί οι συγγενείς τους δεν μπορούν να έρθουνε. Επομένως, εμείς θα πρέπει να βάλουμε ψυχή και φιλότιμο και να «κάνουμε» τους οικείους τους».

«Έτσι επιλέξαμε ως λύση του tablet. Πολλές φορές μεταφέρουμε όντως την πληροφορία μετά την αφύπνισή τους ότι έχουν επικοινωνήσει οι γιατροί μας με τους οικείους τους –κάποιοι το πιστεύουν, άλλοι είναι πιο δύσπιστοι- και μέσω της λύσης αυτής και του skype μπορούν να επικοινωνούν και να βλέπουν απευθείας τους δικούς τους» εξηγεί.

Διαβάστε Επίσης  Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου του 52χρονου στο Πέραμα

«Αντίο» από το προαύλιο

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Λάζος, έχει τύχει περίπτωση στο πρώτο κύμα να μας ζητήσουν να πάρουν άδεια από τη διοίκηση το νοσοκομείου να έρθουν στο προαύλιο χώρο της μονάδας ώστε να δουν έστω από μακριά τον συγγενή τους και να τον αποχαιρετίσουν.

«Αν έρθουμε όλοι στη θέση του ασθενούς, καταλαβαίνουμε πως όλοι έχουμε την ανάγκη του διπλανού μας, του συγγενή μας».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση