Πώς απολυμαίνουμε σωστά το κινητό μας εν μέσω κορωνοϊού

Πώς απολυμαίνουμε σωστά το κινητό μας εν μέσω κορωνοϊούΠώς απολυμαίνουμε σωστά το κινητό μας εν μέσω κορωνοϊού

Εν μέσω πανδημίας μια από τις συστάσεις των ειδικών είναι να καθαρίζουμε τακτικά τις συσκευές που έρχονται σ’ επαφή με τα χέρια μας. Ποιες είναι αυτές; Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, το σταθερό και φυσικά το κινητό μας τηλέφωνο που έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας.

Πώς όμως το καθαρίζουμε σωστά;

Απενεργοποιούμε τη συσκευή, αφαιρούμε τη θήκη του κινητού και παίρνουμε ένα πανάκι μικροϊνών. Προσοχή, όχι χαρτί κουζίνας γιατί μπορεί να φθείρει την επιφάνεια και οθόνη της συσκευής.

Διαβάστε Επίσης  Ο λόγος που ο κορωνοϊός προκαλεί τόσες επιπλοκές

Στη συνέχεια βουτάμε το πανάκι σε χλιαρό νερό όπου θα έχουμε ρίξει λίγο σαπούνι και καθαρίζουμε το κινητό μας (και τη θήκη του με τον ίδιο τρόπο).

Αποφεύγουμε την υγρασία στις θύρες του κινητού τηλεφώνου κι αν είμαστε της λεπτομέρειας, χρησιμοποιούμε με βάση τις παραπάνω οδηγίες μία μπατονέτα για τα “δύσκολα σημεία”. Επίσης, αποφεύγουμε το οινόπνευμα, τα αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα και τα απολυμαντικά οικιακής χρήσης γιατί μπορεί να καταστρέψουν την προστασία της οθόνης μας και τη συσκευή γενικότερα.

Διαβάστε Επίσης  Συμβουλές διατροφής για… 50άρηδες

Φυσικά υπάρχουν και ενδεικνυόμενα από τον κάθε κατασκευαστή, ειδικά καθαριστικά που μπορείτε να προμηθευτείτε και απολυμαίνουν αποτελεσματικά. Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα πως είναι απολύτως αποδεκτό να καθαρίζουμε τα κινητά μας με προϊόντα που περιέχουν 70% ισοπροπυλική αλκοόλη με την προϋπόθεση ότι αυτά τα προϊόντα δε μπαίνουν στις θύρες του τηλεφώνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *