Μυστικά αντιγήρανσης για λάμψη και ομορφιά

Μυστικά αντιγήρανσης για λάμψη και ομορφιάΜυστικά αντιγήρανσης για λάμψη και ομορφιά

Κανείς δεν ζει αιώνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παρατήσουμε τον εαυτό μας! Tips για να νιώθετε όμορφη σε κάθε ηλικία…

Όλοι μας έχουμε βρεθεί στη δύσκολη αυτή θέση: Βλέπουμε να περνάει από μπροστά μας κάποιο άτομο που έχει καλύτερο δέρμα, καλύτερα μαλλιά, καλύτερο οτιδήποτε από εμάς, και μετά κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην κάνουμε εμείς κάποιο λάθος—απλά εκείνοι γνωρίζουν μερικά παραπάνω μυστικά από εμάς. Ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψουμε, για να αρχίσουμε να αισθανόμαστε καλύτερα από ποτέ, σε κάθε ηλικία.

Έλαιο από σουσάμι

Ένα απαλό μασάζ στο σώμα με λάδι από σουσάμι το πρωί θα δραστηριοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος, θα ενυδατώσει το δέρμα και θα το κάνει να λάμπει. Έπειτα, κάνουμε ένα ντους για να ξεπλυθούμε, ενώ το λάδι θα έχει απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα.

Ιχθυέλαιο

Το ιχθυέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες—και αυτό το κάνει άψογο σύμμαχό μας απέναντι στα σημάδια της ηλικίας. Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθάει τα μαλλιά μας να μακρύνουν και να είναι λαμπερά. Μπορείτε να προμηθευθείτε ιχθυέλαιο σε κάψουλες.

Καφές… στα γρήγορα

Οι Έλληνες φημιζόμαστε για το πόσες ώρες μπορούμε να πίνουμε μία μόνο κούπα καφέ και αυτό είναι τραγικό λάθος. Όσο πιο αργά πίνουμε τον καφέ μας (ή το τσάι, ή τους σκουρόχρωμους χυμούς φρούτων), τόσο περισσότερο λεκιάζουμε τα δόντια μας. Συνεπώς, πείτε άσπρο πάτο—ή χρησιμοποιήστε καλαμάκι.

Διαβάστε Επίσης  Πες αντίο στους μαύρους κύκλους με αμυγδαλέλαιο

Όχι πια βάση

Αν φοράτε make-up, σταματήστε να βάζετε βάση. Μπορεί να εισχωρήσει στις ρυτίδες και να τις κάνει ακόμα πιο εμφανείς. Ξεκινήστε με λίγο concealer στα σημεία που το χρειάζεστε, όπως κάτω από τα μάτια και στα σημάδια.

Η ομορφιά στην απλότητα

Πολλά προϊόντα ομορφιάς πάνε πακέτο με ένα σωρό μπερδεμένες οδηγίες και βήμα-προς-βήμα οδηγούς για να τα χρησιμοποιήσετε σωστά. Ποιος έχει χρόνο για κάτι τέτοιο; Μερικές μέρες, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας καλά με ένα σαπούνι από φαρμακείο, να βάλετε ενυδατική και… είστε έτοιμες!

Λευκή ζάχαρη: Η εναλλακτική της χρήση

Αποφύγετε την κατανάλωση λευκής ζάχαρης. Καταστρέφει το κολλαγόνο του δέρματος, δημιουργώντας πρόωρα ρυτίδες. Εναλλακτικά, αναμείξτε τη ζάχαρη με ένα καθαριστικό δέρματος και κάντε ένα ωραίο scrub.

Προσοχή στα μάτια

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, συνεπώς οι κρέμες προσώπου μπορεί να την ερεθίσουν. Επενδύστε σε μία κρέμα ή gel που να δρα εξειδικευμένα για εκείνη την περιοχή.

Βοηθήστε τα χέρια σας

Τα χέρια μας είναι από τις πρώτες περιοχές που θα παρατηρήσουμε τα άσχημα σημάδια της γήρανσης. Ξεκινήστε να τα φροντίζετε με παρόμοιο τρόπο με το πρόσωπο. Κάντε απολέπιση και χρησιμοποιήστε ενυδατική ανελλιπώς.

Διαβάστε Επίσης  Πιστολάκια και σίδερα ισιώματος μαλλιών: είτε το πιστεύετε είτε όχι, κλέβουν τη νεότητα από τα μαλλιά σας

Μασάζ

Ίσως να είναι μια μικρή πολυτέλεια, αλλά το μασάζ όντως μπορεί να σας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος, ελαττώνει το στρες και σας κάνει να νιώθετε νεότεροι. Εναλλακτικά, μπορείτε να πετύχετε τα ίδια αποτελέσματα (και δωρεάν!) με το να κάνετε για 20 λεπτά κάθε μέρα διατάσεις, ασκήσεις διαλογισμού και ασκήσεις αναπνοής.

Βιταμίνη C: Τοπική χρήση;

Υπάρχουν κρέμες με υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C, που βοηθά το δέρμα να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα μετά την έκθεση στον ήλιο. Επιπλέον, πολλές από αυτές τις κρέμες έχουν και κάποιον δείκτη προστασίας, άρα δρουν μαζί με το αντηλιακό σας για να σας προστατεύσουν όσο περισσότερο γίνεται.

Φρούτα για τα δόντια

Μερικά φρούτα περιέχουν μαλικό οξύ, το οποίο διασπά τα σάκχαρα και σταματά το λέκιασμα των δοντιών. Τα καλύτερα φρούτα για αυτή τη δουλειά είναι οι φράουλες, τα μήλα και τα σταφύλια.

Λαμπερά μαλλιά

Μετά το λούσιμο, απλώστε μια μικρή ποσότητα conditioner στα μαλλιά σας, και έπειτα στεγνώστε τα με πιστολάκι. Θα ελέγξει το φριζάρισμα και τις τούφες που πετάνε και θα ενυδατώσει την τρίχα, κάνοντας τα μαλλιά σας πολύ λαμπερά.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *