Κορωνοϊός: «Πλέον διασωληνώνονται και 40άρηδες», λέει γιατρός του Σωτηρία

Κορωνοϊός: «Πλέον διασωληνώνονται και 40άρηδες», λέει γιατρός του ΣωτηρίαΚορωνοϊός: «Πλέον διασωληνώνονται και 40άρηδες», λέει γιατρός του Σωτηρία

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως όλο και μικρότεροι σε ηλικία ασθενείς διασωληνώνονται στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού.

«Υπάρχουν πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid. Οι διασωληνώσεις είναι πάρα πολλές κάθε μέρα πλέον. Αν αυτό συνεχιστεί για πάνω από μία βδομάδα, θα ξεπεράσουμε τα όριά μας», αναφέρει η Σοφία Πουρίκη, Πνευμονολόγος, Εντατικολόγος του νοσοκομείου Σωτηρία, περιγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γιατροί.

Διαβάστε Επίσης  Χανιά - Κρήτη ζωντανές Web Κάμερες

Η ίδια κάνει λόγο για μια πολύ πιεστική κατάσταση. «Δεν έχουμε κενό κρεβάτι. Αποσωληνώσαμε προχθές έναν ασθενή και πήραμε έναν διασωληνωμένο. Οι ηλικίες κυμαίνονται. Οι ηλικίες που πλέον διασωληνώνονται δεν είναι αυτές που βλέπαμε στην αρχή 70, 75, 80 χρονών. Πλέον βλέπουμε 42 ετών, 45, 47, 50, 54».

Η κυρία Πουρίκη συνέχισε λέγοντας πως: «Υπάρχουν περιπτώσεις διασωληνώσεων χωρίς υποκείμενα νοσήματα όπως είχαμε ως τώρα συνηθίσει. Το δεύτερο κύμα έχει εισχωρήσει μέσα στην κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης  Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Οι γονείς της 29χρονης κατήγγειλαν τον σύζυγό της – Συνελήφθη ο δράστης

Ίσως επειδή το καλοκαίρι είχαμε πει ότι τα πήγαμε καλά. Δεν προσέχαμε όσο έπρεπε, ως αποτέλεσμα ο ιός έχει εισχωρήσει βαθιά στην κοινωνία. Έχουμε πολλές ηλικίες, πολλοί έρχονται στα νοσοκομεία και επομένως αυξάνεται και ο αριθμός των διασωληνώσεων».

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *