Πώς να απομακρύνετε τους λεκέδες από καφέ στα δόντια σας

Πώς να απομακρύνετε τους λεκέδες από καφέ στα δόντια σαςΠώς να απομακρύνετε τους λεκέδες από καφέ στα δόντια σας

Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων, με την κατανάλωσή του τις περισσότερες φορές να συνδέεται άμεσα και με το πόσο καλά θα ξεκινήσει η μέρα μας.

Ένας καφές δεν είναι ποτέ αρκετός για να μας κρατήσει σε εγρήγορση καθόλη την διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα η κατανάλωση δύο καφέδων ημερησίως να αποτελεί το μίνιμουμ, σχεδόν, για όλους.

Ωστόσο η κατανάλωσή του, κρύβει «παγίδες» όπως αυτή των λεκέδων στα δόντια. Για να τους αφαιρέσετε, λοιπόν, υπάρχουν δύο πολύ εύκολοι, φυσικοί και ανέξοδοι τρόποι με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Διαβάστε Επίσης  Χειροποίητη κρέμα από κερί μέλισσας για τη θεραπεία εκδορών και ουλών

Μαγειρική σόδα και λεμόνι

Η μαγειρική σόδα, έχουμε ξαναπεί, ότι κάνει «θαύματα» και στη συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζει πιο αποτελεσματική από ποτέ. Ανακατέψτε, λοιπόν, λίγη μαγειρική σόδα με λεμόνι μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύ μείγμα.

Αφού πλύνετε κανονικά τα δόντια σας με την οδοντόκρεμα, βουρτίστε ξανά με το μείγμα που παρασκευάσατε. Αφήστε να δράσει για πέντε λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε την συγκεκριμένη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μαγειρική σόδα και φράουλα

Οι φράουλες περιέχουν βιταμίνη C και μηλικό οξύ, που βοηθάνε στη λέυκανση των δοντιών. Όταν δε αυτές συνδυάζονταιμε τη μαγειρική σόδα τα αποτελέσματα είναι μαγικά.

Διαβάστε Επίσης  Μια σκελίδα σκόρδο πριν το πρωινό

Για να λευκάνετε τα δόντια σας, λοιπόν, λιώστε μία φράουλα και ανακατέψτε τη με λίγη μαγειρική σόδα. Ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία και αφήστε το μείγμα να δράσει για πέντε λεπτά πριν ξεπλύνετε.

Όπως και με το πιο πάνω παράδειγμα, έτσι και τώρα η χρήση της συγκεκριμένης φόρμουλας ενδείκνυται για 2- 3 φορές την εβδομάδα. Φυσικά, προτιμάτε μία από τις δύο λύσεις, είτε με φράουλα είτε με λεμόνι, και δεν εφαρμόζετε και τους δύο τρόπους κάθε εβδομάδα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *