Τζίντζερ και ανακουφίστε το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Τζίντζερ και ανακουφίστε το σύνδρομο καρπιαίου σωλήναΤζίντζερ και ανακουφίστε το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια πάθηση η οποία αναπτύσσεται εξαιτίας της πίεσης του διάμεσου νεύρου που βρίσκεται στην παλάμη του χεριού. Μπορεί να συμβεί στα δύο ή στο ένα χέρι, προκαλώντας συμπτώματα όπως αδυναμία, μυρμήγκιασμα, και πόνο.

Αν και τα συμπτώματα είναι ήπια αρχικά, σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστούν μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Γι’ αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ορισμένες καταπραϋντικές θεραπείες που ίσως σας βοηθήσουν ν’ ανακουφίστε το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Διαβάστε Επίσης  Αρωματικό νερό με λεμόνι και αγγούρι κατά της κυτταρίτιδας

Η τοπική εφαρμογή ελαίου τζίντζερ βοηθά στη μείωση της φλεγμονής που προκαλεί το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Οι θεραπευτικές εφαρμογές του τζίντζερ είναι εκπληκτικές. Για την ακρίβεια, είναι μία από τις πιο πολυχρηστικές φυσικές θεραπείες που υπάρχουν. Περιέχει τζιντζερόλη η οποία είναι ένα αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό σύμπλεγμα που μπορεί να σας βοηθήσει ν’ ανακουφίστε το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Τι να κάνετε

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του μπαχαρικού είτε σε έλαια είτε σε εγχύματα. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο, ανακατέψτε το με ένα άλλο έλαιο ως βάση (είτε ελαιόλαδο, είτε λάδι καρύδας) και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή που πονά.

Διαβάστε Επίσης  Αμύγδαλο: Το υπερόπλο της Μεσογειακής διατροφής που σώζει ζωές

Αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το έγχυμα, μπορείτε είτε να το εφαρμόσετε τοπικά ή να το πιείτε.
Επαναλάβετε τη θεραπεία μέχρι να νιώσετε ανακούφιση.

Αν παρατηρήσετε ότι τα συμπτώματα δε βελτιώνονται ή χειροτερεύουν όμως συμβουλευτείτε τον/η γιατρό σας. Εκείνος/η ίσως σας συστήσει άλλες θεραπείες.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *