Φυσικές θεραπείες για τη φλεγμονή της χοληδόχου κύστης

Φυσικές θεραπείες για τη φλεγμονή της χοληδόχου κύστης

Φυσικές θεραπείες για τη φλεγμονή της χοληδόχου κύστης

Η χολοκυστίτιδα είναι η φλεγμονή της χοληδόχου κύστης που συνήθως οφείλεται σε χολόλιθους. Άλλες πιο σοβαρές αιτίες μπορεί να είναι όγκοι ή μερικές λοιμώξεις.

Επομένως, η θεραπεία είναι απολύτως απαραίτητη εάν γνωρίζετε ή πιστεύετε ότι πάσχετε από μία από αυτές τις διαταραχές. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μερικές εξαιρετικές φυσικές θεραπείες για τη φλεγμονή της χοληδόχου κύστης που συμπληρώνουν την ιατρική θεραπεία.

3 Φυσικές θεραπείες για τη φλεγμονή της χοληδόχου κύστης

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για μερικές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές θεραπείες για τη φλεγμονή της χοληδόχου κύστης: χυμός λεμονιού με ελαιόλαδο, κουρκουμάς και γαϊδουράγκαθο. Η κατανάλωση αυτών μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία σε ήπιες περιπτώσεις φλεγμονής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία.

Τι είναι η χολοκυστίτιδα;

Η χολοκυστίτιδα είναι φλεγμονή της χοληδόχου κύστης, ενός οργάνου που βρίσκεται κάτω από το συκώτι και κάτω από τα πλευρά στη δεξιά πλευρά του σώματος. Περιέχει χολή, μια ουσία που παράγει το συκώτι και συμμετέχει στην πεπτική διαδικασία, ειδικά στην πέψη των λιπών.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χολόλιθοι μπορούν να σχηματιστούν και να προκαλέσουν φλεγμονή όταν συσσωρεύεται η χολή. Αυτό προκαλεί σοβαρό κοιλιακό άλγος. Επιπλέον, αυτές οι πέτρες μπλοκάρουν τους αγωγούς, το οποίο μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως.

Παράγοντες κινδύνου

Αν και οποιοσδήποτε μπορεί να πάσχει από χολοκυστίτιδα, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο. Για παράδειγμα, οι ηλικιωμένες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ωστόσο, άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη της φλεγμονής της χοληδόχου κύστης είναι οι εξής:

Διαβάστε Επίσης  Ζωμός λαχανικών αναζωογόνησης

Εγκυμοσύνη.
Ορμονική θεραπεία.
Η παχυσαρκία και οι ξαφνικές αλλαγές βάρους.
Διαβήτης.

Χυμός λεμονιού και ελαιόλαδο για την φλεγμονή της χοληδόχου κύστηςΧυμός λεμονιού και ελαιόλαδο για την φλεγμονή της χοληδόχου κύστηςΜια σπιτική θεραπεία με ελαιόλαδο και λεμόνι μπορεί να είναι ευεργετική για τη βελτίωση της λειτουργίας της χοληδόχου κύστης και του ήπατος.

Πρώτον, μία από τις απλούστερες και φθηνότερες φυσικές θεραπείες για τη φλεγμονή της χοληδόχου κύστης είναι ο χυμός λεμονιού. Οι αρχαίες θεραπείες περιελάμβαναν αυτό το εσπεριδοειδές για τη διάλυση των χολόλιθων, σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμό με άλλα φαρμακευτικά συστατικά, όπως το ελαιόλαδο.

Πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό του ήπατος και της χοληδόχου κύστης με εσπεριδοειδή, ελαιόλαδο και άλατα μαγνησίου μπορείτε να βρείτε σε ορισμένους ιστότοπους. Ωστόσο, αυτή η θεραπεία ενέχει ορισμένους κινδύνους για την υγεία, οπότε δεν πρέπει να την κάνετε χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Για να εκμεταλλευτείτε αυτή τη θεραπεία με υγιεινό τρόπο, πιείτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με μια κουταλιά της σούπας λεμόνι με άδειο στομάχι κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα διευκολύνετε τη λειτουργία του ήπατος και της χοληδόχου κύστης με απαλό και φυσικό τρόπο.

 

Συμπλήρωμα κουρκουμά

Συμπλήρωμα κουρκουμά για την φλεγμονή της χοληδόχου κύστης
Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη συμπληρώματος κουρκουμά από το στόμα μπορεί να είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της χολοκυστίτιδας. Το κύριο συστατικό σε αυτό το συμπλήρωμα είναι κουρκουμίνη, ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες.

Διαβάστε Επίσης  Τα ροφήματα που «ρίχνουν» την χοληστερίνη

Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα για αυτούς τους τύπους θεραπειών, φαίνεται ότι ο κουρκουμάς μπορεί να διεγείρει τη συστολή της χοληδόχου κύστης. Αυτό βοηθά στη μείωση του σχηματισμού χολόλιθου και διευκολύνει επίσης την αποβολή υφιστάμενων λίθων.

Επιπλέον, αυτό το συμπλήρωμα έχει το πλεονέκτημα ότι δεν έχει παρενέργειες, ακόμη και με παρατεταμένη χρήση. Ωστόσο, συνιστάται ιατρική παρακολούθηση για τη διάγνωση, την παρακολούθηση και τον προσδιορισμό της κατάλληλης δόσης.

ΓαϊδουράγκαθοΓαϊδουράγκαθο για την φλεγμονή της χοληδόχου κύστης

Το γαϊδουράγκαθο είναι μια φυσική θεραπεία που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα χάρη στα οφέλη για την υγεία του ήπατος και της χοληδόχου κύστης. Μπορείτε είτε να το πιείτε σε έγχυση είτε να πάρετε συμπληρώματα.

Το γαϊδουράγκαθο είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που ξεχωρίζει για τις θεραπευτικές του ιδιότητες που βοηθούν στη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην αναγέννηση των ιστών αυτού του οργάνου εάν έχει υποστεί βλάβη.

Επίσης, το γαϊδουράγκαθο μπορεί επίσης να βοηθήσει στον καθαρισμό της χοληδόχου κύστης και να σας βοηθήσει να διαλύσετε τους χολόλιθους. Επομένως, είναι πολύ ευεργετικό εάν έχετε χολοκυστίτιδα καθώς είναι μια φυσική και εύκολη θεραπεία για τη φλεγμονή της χοληδόχου κύστης.

Μπορείτε είτε να αναμείξετε το γαϊδουράγκαθο στο ποτό της επιλογής σας είτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα με τη μορφή κάψουλας ή χαπιού. Μπορείτε ακόμη να βρείτε τη συμπυκνωμένη δραστική του ουσία, γνωστή ως σιλυμαρίνη.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *