Κορoνοϊός: Τρία βασικά συμπτώματα σε παιδιά

Κορoνοϊός: Τρία βασικά συμπτώματα σε παιδιάΚορoνοϊός: Τρία βασικά συμπτώματα σε παιδιά

Επιστημονική ομάδα στη Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσε πως θα πρέπει πλέον να οριστούν τρεις ασθένειες ως συμπτώματα κορωνοϊού στα παιδιά.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν, τα τρία συμπτώματα που θεωρούν πως πρέπει να αναγνωριστούν ως συμπτώματα κορωνοϊού, είναι η διάρροια, ο εμετός και οι στομαχικές διαταραχές. Και τα τρία δεν είναι στη λίστα συμπτωμάτων που θεωρεί σημάδια για κορωνοϊό το εθνικό σύστημα Υγείας της χώρας, όμως θεωρούν πως θα έπρεπε να μπουν στη λίστα.

Αυτό που επισημαίνουν ωστόσο, είναι πως υπάρχουν ανησυχίες ότι αν πολίτες πάνε στα για ελέγχους εξαιτίας στομαχικών διαταραχών, τότε θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στο σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία με τα κέντρα ελέγχου, θα γέμιζαν από κόσμο, ενώ είναι ασαφές το αν όντως οι πόνοι στο στομάχι μπορούν όντως να αποτελούν σύμπτωμα στα μικρά παιδιά. Σημειώνουν πάντως, πως τα συμπτώματα που σχετίζονται με το έντερο πρέπει να ληφθούν σοβαρά στα παιδιά, καθώς συνδέονται έντονα με την ασθένεια.

Διαβάστε Επίσης  Άνοια: Τα συμπτώματα μειώνονται στο τέλος του καλοκαιριού και αυξάνονται τον χειμώνα

Ο δρ. Τομ Γουότερφιλντ του Queen’s University στο Μπέλφαστ, είπε στο BBC: «Ανακαλύψαμε πως διάρροια και εμετός είναι συμπτώματα που έχει αναφερθεί από παιδιά και νομίζω πως πρέπει να προστεθούν στη λίστα συμπτωμάτων του κορωνοϊού. Αξίζει τουλάχιστον να συζητηθεί αυτό».

Η έρευνα του έγινε σε 992 παιδιά όπου τα 68 από αυτά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν 10 ετών. Μετρώντας γαστρεντερικά συμπτώματα, θεωρούν πως θα βελτιωθεί σημαντικά η διάγνωση του ιού στα παιδιά. Οπως επισημαίνει η Daily Mail, αυτό που θα παίξει ρόλο στο να παρθεί μία τέτοια απόφαση, θα εξαρτηθεί από το πόσοι άνθρωποι με αυτά τα συμπτώματα θα έχουν πραγματικά μολυνθεί από τον κορωνοϊό και πόσοι όχι.

Σύμφωνα με την έρευνα, συνολικά 34 παιδιά από την χώρα με κορωνοϊό εμφάνισαν συμπτώματα. Με συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή αλλοίωση όσφρησης ή γεύσης, το ποσοστό παιδιών που είχαν κορωνοϊό, εκτιμάται στο 76%. Ομως όταν πρόσθεσαν τις στομαχικές διαταραχές στα συμπτώματα, το ποσοστό ανέβηκε στο 97% (33 στα 34 παιδιά). Τα υπόλοιπα παιδιά που βρέθηκαν με κορωνοϊό, ήταν ασυμπτωματικά.

Διαβάστε Επίσης  Ενα γιαούρτι την ημέρα τον διαβήτη κάνει πέρα

Ο Δρ Γουότερφιλντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή η μελέτη δείχνει ότι περίπου τα μισά παιδιά είναι ασυμπτωματικά όταν μολύνονται με SARS-CoV-2 και ότι οι τρέχουσες βρετανικές στρατηγικές δοκιμών θα αποτύχουν να διαγνώσουν την πλειονότητα των παιδιατρικών λοιμώξεων».

Τα συμπτώματα του στομαχιού και του εντέρου αναφέρθηκαν σε 13 από τα παιδιά, σε σύγκριση με 21 που βρέθηκαν να έχουν πυρετό – ο πυρετός ήταν το πιο κοινό σημάδι. Συγκριτικά, μόνο έξι παιδιά έχασαν την αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης τους, το οποίο αναφέρεται ως επίσημο σύμπτωμα από το NHS.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *