Παγκόσμια ανησυχία για τη Νιγηρία: Άγνωστη ασθένεια έχει σκοτώσει τουλάχιστον 57 ανθρώπους

Παγκόσμια ανησυχία για τη Νιγηρία: Άγνωστη ασθένεια έχει σκοτώσει τουλάχιστον 57 ανθρώπους

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει παγκοσμίως, η διεθνής κοινότητα ίσως χρειαστεί να στρέψει το βλέμμα της (και) προς τη Νιγηρία. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα νοτιοανατολικά της χώρας από το ξέσπασμα μιας αγνώστου προέλευσης νόσου.

Η ασθένεια αυτή ξέσπασε στην κοινότητα Έτε της πολιτείας Ενούγου στις αρχές Σεπτεμβρίου και εξαπλώθηκε στη γειτονική κοινότητα Ομουόπου, όπου 20 άνθρωποι πέθαναν, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στην τοπική εφημερίδα Vanguard.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Από το απόγευμα η διήμερη κακοκαιρία που θα σαρώσει τη χώρα – Σε ποια περιοχή θα έχει 31 βαθμούς Κελσίου

Ο Βίνσεντ Οσμόμι, αξιωματούχος της τοπικής Υπηρεσίας Παρακολούθησης και Ενημέρωσης Ασθενειών, δήλωσε εκτός από αιμοπτύσεις, τα θύματα εμφάνισαν συμπτώματα διάρροιας και σπασμών, τονίζοντας ότι οι εικασίες στρέφονται στην πιθανότητα χολέρας ή του πυρετού Λάσσα.

«Μεταξύ Σεπτεμβρίου και σήμερα, τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Έτε», ενώ η γειτονική κοινότητα Ομουόπου, κατέγραψε επίσης 20 θανάτους, σημείωσε ο Οσμόμι, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε Επίσης  Πάτρα: Κεταμίνη η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η αιτία των θανάτων δεν είναι ακόμη γνωστή, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας της πολιτείας αυτής έχει ειδοποιηθεί για τη νόσο και δείγματα από τα θύματα έχουν συλλεχθεί για να σταλούν για διάγνωση.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *