Λιβάνι: Δώρο στο μυαλό, το πνεύμα και την υγεία

Λιβάνι: Δώρο στο μυαλό, το πνεύμα και την υγείαΛιβάνι: Δώρο στο μυαλό, το πνεύμα και την υγεία

Σύμφωνα με τον ιστορικό Ηρόδοτο (5ος αιώνας π.Χ.) η προέλευση του λιβανιού εντοπίζεται στην αραβική χερσόνησο: Λιβάνι: Δώρο στο μυαλό, το πνεύμα και την υγεία

«Η Αραβία είναι η μόνη περιοχή η οποία παράγει λιβάνι, μύρρο, κάσσια και κανέλα.
Τα δέντρα που παράγουν λιβάνι φρουρούνται από φτερωτά ερπετά μικρού μεγέθους και διαφόρων χρωμάτων».

Το λιβάνι μαζί με τον χρυσό και τη σμύρνα αποτελούν τα πιο διάσημα χριστουγεννιάτικα δώρα στην ιστορία. Πρόκειται για μια αρωματική ρητίνη που εξάγεται από το ιερό δέντρο Boswellia που βρίσκεται στην Αφρική και την Αραβία.

Διαβάστε Επίσης  Αγγελική: Η Θεραπευτική Δύναμη και Πολλαπλές Χρήσεις ενός Αρχαίου Βοτάνου

Οι έρευνες έδειξαν ότι η ένωση ακετυλο-11-κετο-βητα-μποσβελλικό οξύ (AKBA) που προέρχεται από τη ρητίνη έχει επιτυχή δυνητική αποτελεσματικότητα ως προς την αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών.

Ιδιότητες

Το λιβάνι έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες τόσο για τις πνευματικές όσο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι μη τοξικό, μη ερεθιστικό και είναι ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του λιβανιού αποδίδονται στις

αντισηπτικές,
αντιοξειδωτικές,
απολυμαντικές,
στυπτικές,
πεπτικές,
διουρητικές,
αποχρεμπτικές,
ηρεμιστικές,
αντικαταθλιπτικές,
τονωτικές,
επουλωτικές και
αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Το αιθέριο έλαιο του λιβανιού εξάγεται από την ρητίνη του δέντρου Boswellia Carteri και τα κύρια συστατικά του είναι Alpha Pinene, Actanol, Bornyl Acetate, Linalool, Octyl Acetate, Incensole και Incensyl Acetate.

Διαβάστε Επίσης  Jiaogulan: Το βότανο της «αθανασίας»

Για το μυαλό και το πνεύμα

Το άρωμα του λιβανιού έχει χαλαρωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες. Προκαλεί αίσθημα ψυχικής ειρήνης και γαλήνης. Ενεργοποιεί την διορατικότητα, αυξάνει την πνευματική κατανόηση και μειώνει το άγχος.

Σε καταστάσεις άγχους μπορούμε να κάψουμε λίγο λιβάνι ή να προσθέσουμε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι στον καυστήρα των αιθέριων ελαίων και θα μας βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε.

Θεωρείται επίσης, ότι βοηθάει στην επούλωση και απελευθέρωση των τραυμάτων του παρελθόντος, βοηθώντας μας να αντιμετωπίσουμε τη θλίψη.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *