Φασολάκια λαδερά με κοτόπουλο και πατάτες!

Φασολάκια λαδερά με κοτόπουλο και πατάτες.fiftififti.euΦασολάκια λαδερά με κοτόπουλο και πατάτες!

Αγαπημένο φαγητό, με ελάχιστο λαδάκι για υγιεινή διατροφή…

Υλικά

 4 μερίδες
  1. 1 κιλό κοτόπουλο
  2. 1 κιλό φασολάκια πλατιά
  3. 3 Μεσαίες προς μικρές πατάτες
  4. 1 κρεμμύδι
  5. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  6. 2-3 μικρές σκελίδες σκόρδο
  7. 70 γρ πελτέ ντομάτας (1 γεμάτη και.σ.)
  8. 1 ξύλακι κανέλα
  9. 1κ.γ. Αλάτι,
  10. πιπέρι, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά με πετσέτα τις πατάτες.
  2. Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις δύο κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες γυρνώντας τις με μια λαβίδα για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Σε δυνατή φωτιά, δεν τις ψήνουμε τελείως μόνο χρώμα θέλουμε 🙂 Της αφαιρούμε και τις βάζουμε στην άκρη.
  3. Το κοτόπουλο πρέπει να είναι κομμένο σε μικρές μερίδες. Το πλένουμε καλά και αφαιρούμε το ορατό λίπος. Εγώ αφήνω λίγη πέτσα για καλύτερη εικόνα και γεύση. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο ίδιο τηγάνι που βγάλαμε τις πατάτες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία όπως και με τις πατάτες για να πάρει ένα έντονο κόκκινο χρώμα εξωτερικά. Στην συνέχεια αφαιρούμε και το βάζουμε στην άκρη..
  4. Στο τηγάνι που αφαιρέσαμε το κοτόπουλο βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες (καθαρισμένες, σπασμένες λίγο). Τσιγαρίζουμε να μαραθεί λίγο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και τα φασολάκια και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Μεταφέρουμε τα φασολάκια στη χύτρα. Αραιώνουμε τον πελτέ σε μι κούπα νερό και τον ρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε ακόμη 2-3 κούπες νερό (γύρω στα 600ml). Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι το ξυλάκι κανέλας και 2-3 κόκκους μπαχάρι ολόκληρο.
  6. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τις πατάτες. Τις βυθίζουμε στο ζουμί και κάνουμε το ίδιο με το κοτόπουλο. Σε αυτή τη φάση επειδή το ζουμί είναι λίγο προσέχουμε να μην τα λιώσουμε γι’αυτό δεν ανακατεύουμε αλλά σπρώχνουμε απαλά τα υλικά να βυθιστούν στο ζουμί. Δεν θα τα σκεπάσει τελείως αλλά θέλουμε τα υλικά να ενοποιηθούν.
  7. Κλείνουμε τη χύτρα και ψήνουμε για δέκα λεπτά αφού σφυρίξει.

    Καλή επιτυχία 🙂

    πηγή

Διαβάστε Επίσης  Κρεατόσουπα με μανέστρα βήμα βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *