Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Κορωνοϊός.Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτωνΑρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Ο αριθμός των 935 κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από τον ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, επιβεβαιώνει την πρόταση των ειδικών για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές. Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να γίνει διασπορά του ιού εάν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα κατά της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, εντοπίστηκαν 217 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη ενώ στην Αθήνα ο αριθμός τους παραμένει υψηλός στη λίστα αλλά σταθερός, με 228 ακόμη ασθενείς.

  • Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους τα νέα μέτρα που πάρθηκαν θα αποδώσουν έπειτα από 14 ημέρες, οπότε θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για την αποτελεσματικότητά τους. Τότε θα αποφασιστεί εάν θα παραταθούν ή όχι τα μέτρα αυτά.
Διαβάστε Επίσης  Φαγούρα στο δέρμα: Για ποια σοβαρή χρόνια πάθηση προειδοποιεί

Μάλιστα, αυτό που συζητιέται έντονα είναι να τεθεί ημερήσιο όριο κρουσμάτων στα 2.000 κρούσματα πριν οδηγηθούμε σε γενικό lockdown. Εν τω μεταξύ, 91 άτομα είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία αναφοράς με Covid-19. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 30 (33.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, 270 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε Επίσης  Τι επιπτώσεις έχει στην καρδιά μας η έλλειψη ψευδαργύρου

πηγή

Αφήστε μια απάντηση