Αρωματικά ρολάκια κοτόπουλου με σάλτσα κρασιού

Αρωματικά ρολάκια κοτόπουλου με σάλτσα κρασιού
Αρωματικά ρολάκια κοτόπουλου με σάλτσα κρασιού.fiftififti.eu

Ένα ήσυχο πιάτο με ξεχωριστή όμως γεύση, λόγω της παρουσίας του κρασιού, εύκολη επιλογή για οποιαδήποτε περίπτωση…περισσότερα

Υλικά

Για 4 μερίδες
2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος, περίπου 800 γρ.)
1 κουταλιά γλυκάνισο, τριμμένο
Αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
5 φέτες καπνιστό μπέικον
2 ξερά κρεμμύδια
1/2 κουταλάκι φασκόμηλο, τριμμένο
1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
150 γρ. λευκό ξηρό κρασί
8 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
4-5 φύλλα δάφνης
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Το έχω δοκιμάσει με ημίγλυκο λευκό κρασί και το αποτέλεσμα ήταν πράγματι πολύ πετυχημένο
Σαν γαρνιτούρα προτείνω ανεπιφύλακτα τις ψητές πατάτες φούρνου με εστραγκόν. Αρωματικές και πολύ ταιριαστές με το συγκεκριμένο πιάτο

Εκτέλεση

  • Χαράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου κατά μήκος αρκετά βαθιά (όχι τελείως), ώστε να ανοίξουν στη μέση. Πασπαλίζουμε με το γλυκάνισο και λίγο αλάτι. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε στην πρέσα. Το αλείφουμε εσωτερικά στο φιλέτο κοτόπουλο.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι με το μπέικον το κρεμμύδι, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, την πάπρικα, το πιπέρι και αλάτι. Σοτάρουμε ανακατεύοντας προσεκτικά.
  • Μόλις απορροφηθούν τα υγρά του κρεμμυδιού σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μισό λάδι. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε στο τηγάνι το μαϊντανό. Ανακατεύουμε λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε με το μείγμα τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα δένουμε σε ρολό με σπάγκο κουζίνας ή τα βάζουμε σε δυχτάκια (κρεοπωλείου) και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το υπόλοιπο λάδι και 2 ποτήρια νερό.
  • Σκεπάζουμε το ταψί, ψήνουμε τα φιλέτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος (περίπου 10 λεπτά), ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε τα φιλέτα να ροδοψηθούν και να πάρουν χρώμα. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα λίγο ζεστό νερό.
  • Μόλις βγάλουμε τα φιλέτα από το φούρνο, τα αφήνουμε για μερικά λεπτά να κρυώσουν και αφαιρούμε το σπάγκο που τα δέσαμε ή το δίχτυ. Τα κόβουμε σε φέτες και τα σερβίρουμε ζεστά με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα εποχής.
Διαβάστε Επίσης  Πατάτες με λουκάνικα στην λαδόκολλα

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *