Σφραγίδα Ladoga (δακτυλιοειδής σφραγίδα): περιγραφή, βιότοπος

Σφραγίδα Ladoga

Οι φώκιες Ladoga ζουν και εκτρέφονται στη λίμνη με το ίδιο όνομα. Είναι ενδιαφέρον ότι πρόκειται για το μοναδικό τους βιότοπο. Αλλά οι σφραγίδες είναι το είδος στο οποίο ανήκει η σφραγίδα του Ladoga – τα θαλάσσια ζώα. Πώς καταφέρνουν να υπάρχουν σε μια δεξαμενή γλυκού νερού και πώς βρισκόταν σε αυτή τη λίμνη;

Σφραγίδα Ladoga

Περίπου 11.000 χρόνια πριν, όταν η εποχή των Παγετώνων τελείωσε, η στάθμη του νερού άλλαξε. Έτσι, αυτά τα θηλαστικά μπήκαν σε γλυκό νερό.

Σφραγίδα Ladoga

Σφραγίδα Ladoga (δακτυλιοειδής σφραγίδα): περιγραφή, βιότοπος

Σφραγίδες Ladoga. Περιγραφή

Αυτό το ζώο έχει ένα άλλο όνομα. Ονομάζεται επίσης δακτυλιοειδής σφραγίδα, επειδή η γούνα έχει ένα γκρι χρώμα με σκοτεινούς δακτυλίους πάνω του. Φως της κοιλιάς. Η εξωτερική δομή της φώκιας Ladoga μοιάζει με το σύνταγμα των άλλων συγγενών της, διαφέρει από αυτές στο μικρό τους μέγεθος. Το μήκος φτάνει τα 1, 2 μέτρα και ζυγίζει 50-80 κιλά. Η σφραγίδα φαίνεται παχιά και μικρή. Δεν έχει σχεδόν λαιμό. Το κεφάλι είναι μικρό και ελαφρώς πεπλατυσμένο. Τα ισχυρά οπίσθια πτερύγια βοηθούν να μετακινούνται τόσο στο νερό όσο και στη γη. Η ακοή και η μυρωδιά της είναι υπέροχα. Οι σφραγίδες Ladoga ζουν για περίπου 30-35 χρόνια, και η ανάπτυξη τελειώνει σε 10 χρόνια.

Διαβάστε Επίσης  Το Πιο Ισχυρό Φυσικό Φάρμακο Για Πρησμένα Πόδια & Αστραγάλους

Σφραγίδα Ladoga

Αυτά τα θηλαστικά τρέφονται με μικρά ψάρια και οστρακόδερμα, το μήκος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 20 εκ. Το μενού περιλαμβάνει κοτσάνι, ροχαρίδα, μύγα και λευκά ψάρια. Μόλις μια μέρα αυτό το αρπακτικό ζώο απαιτεί 3-4 χιλιόγραμμα ψαριών. Το καλοκαίρι, όταν έφτασε η ώρα να λερωθούν, οι φώκιες Ladoga προτιμούν τη βόρεια ακτή της λίμνης, ειδικά τα νησιά του αρχιπελάγους του Βαλαάμ: Άγιος, Λέμπος, Λύση, Κρεστούβι και άλλοι. Στη ζεστή εποχή που τους αρέσει να φτιάχνουν ένα καλοκαίρι στους βράχους, ο αριθμός τους σε ένα μέρος μπορεί να φτάσει τα 600-650 άτομα. Και το χειμώνα τους αρέσουν οι νότιες, δυτικές και ανατολικές ακτές.

Σφραγίδα Ladoga

Υποβρύχια ζωή

Η σφραγίδα Ladoga στο νερό, ακόμη και στο κρύο, αισθάνεται καλύτερα από την ξηρά. Το εκτεταμένο σώμα της είναι ειδικά προσαρμοσμένο για ενεργό κολύμπι. Επιπλέον, τα πτερύγια την βοηθούν σε αυτό. Το πάγωμα δεν δίνει ένα παχύ στρώμα υποδόριου λίπους και το γεγονός ότι το μαλλί δεν βρέχεται. Έξυπνα καταδύσεις σε βάθος 300 μέτρων, η σφραγίδα μπορεί να κρατήσει την αναπνοή για 40 λεπτά. Αυτό είναι δυνατό λόγω του γεγονότος ότι το σώμα της είναι σε θέση να επιβραδύνει το μεταβολισμό και, ως εκ τούτου, χρειάζεται λιγότερο οξυγόνο. Επιπλέον, τα ζωτικά όργανα τροφοδοτούνται εντατικά με αίμα: το κεφάλι, το ήπαρ και τον εγκέφαλο. Η αντοχή της σφραγίδας του επιτρέπει να κολυμπάει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα με ταχύτητα 20 χλμ. / Ώρα.

Διαβάστε Επίσης  Δύο άγνωστες αλλά χρήσιμες ιδιότητες του θυμαριού

Σφραγίδα Ladoga

Οι φώκιες Ladoga πεθαίνουν επίσης επειδή εμπλέκονται στα ανθεκτικά δίχτυα που έχουν συσταθεί για ψάρια, από τα οποία δεν μπορούν να βγουν μόνοι τους. Επιπλέον, το γεγονός της παρουσίας ενός ατόμου στη λίμνη τους προκαλεί ταλαιπωρία και τους κάνει να ανησυχούν, γεγονός που δεν συμβάλλει επίσης στην αύξηση του αριθμού τους. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τη μείωση του αριθμού των σφραγίδων Ladoga είναι η ρύπανση της λίμνης με λύματα. Αφού άρχισαν να πέφτουν τα απόβλητα, αυτά τα θηλαστικά άρχισαν να αρρωσταίνουν συχνότερα, μειώνοντας την ασυλία τους. Η λίμνη Ladoga μπορεί σύντομα να επιβιώσει από περιβαλλοντική καταστροφή.

Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *