Γιατί πρέπει να επιλέγετε σαπούνια που περιέχουν ελαιόλαδο

Γιατί πρέπει να επιλέγετε σαπούνια που περιέχουν ελαιόλαδο;.fiftififti.euΓιατί πρέπει να επιλέγετε σαπούνια που περιέχουν ελαιόλαδο;

Σύμφωνα με τελευταίες έρυενες, τα κοινά, ευρείας κυκλοφορίας, βιομηχανοποιημένα σαπούνια ξηραίνουν το δέρμα, επειδή στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι φτιαγμένα από χημικά, πρόσθετα, συνθετικές ή ύλες και έλαια κατώτατης ποιότητας, συνθετικές μυρωδιές, parabens, minerals κλπ.

Αντίθετα,σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα παραδοσιακά χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου φτιαγμένα από αγνό βιολογικό ελαιόλαδο, ψυχρής έκθλιψης, βότανα, αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα όχι μόνο δεν ξηραίνουν το ανθρώπινο δέρμα, αλλά το μεταμορφώνουν κυριολεκτικά σε πιο λαμπερό, φρέσκο και νεανικό.

Δείτε γιατί πρέπει να επιλέγετε σαπούνια που περιέχουν ελαιόλαδο:

– Το σαπούνι από ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αποκαθιστά τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, ενώ έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Επίσης, επειδή το ελαιόλαδο περιέχει ελαϊκό οξύ και πολυφαινόλες (συστατικά που συνεργάζονται για να βελτιώσουν την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας) σημαίνει ότι το σαπούνι που περιέχει αγνό ελαιόλαδο, έχει την ικανότητα να καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης, απαλύνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Διαβάστε Επίσης  DIY συνταγή για εύθραυστα και αδύναμα νύχια

Γιατί πρέπει να επιλέγετε σαπούνια που περιέχουν ελαιόλαδο;.fiftififti.eu

– Το σαπούνι από ελαιόλαδο είναι υποαλλεργικό, μια ιδιότητα που συνεισφέρει στην απόλυτη προστασία του ευαίσθητου δέρματος. Μια σχετική αναφορά των ειδικών στην επιστημονική επιθεώρηση Clinical Paediatric Dermatology Journal πιστοποιεί ότι το ελαιόλαδο είναι ιδανικό συστατικό για κρέμες που χρησιμοποιούνται σε νεογνά τα οποία έχουν γεννηθεί πρόωρα. Επίσης, οι κρέμες ή τα σαπούνια με ελαιόλαδο συστήνονται από τους παιδιάτρους για ασφαλή χρήση κατά τον πρώτο χρόνο ζωής ενός βρέφους, λόγω της λεπτότητας του δέρματός του και της αδυναμίας εύκολης ανταπόκρισης στις αλλαγές της θερμοκρασίας από ό,τι αυτό ενός ενηλίκου.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα κατά της γήρανσης με ρόδι και γιαούρτι!

– Κάτι εξίσου σημαντικό που αναφέρουν οι επιστήμονες είναι ότι επειδή τα σαπούνια με ελαιόλαδο είναι πλούσια σε βιταμίνες Ε και Α, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ενώ η περιεκτικότητά τους σε β-καροτένιο μπορεί επίσης να διεγείρει τη δημιουργία νέων κυττάρων και να επιβραδύνει την ανάπτυξη των ρυτίδων δίνοντας στην επιδερμίδα νεανική όψη.

– Επιγραμματικά, μερικά ακόμη οφέλη που αποκαλύπτουν οι ειδικοί για το σαπούνι από ελαιόλαδο: βοηθά στην επούλωση του δέρματος, ανακουφίζει από τα δερματικά εξανθήματα, το έκζεμα και την ψωρίαση, ενώ μειώνει την ακμή επειδή δεν φράσσει τους πόρους.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *