Πόσες θερμίδες καίμε όταν ανεβαίνουμε με τις σκάλες

  • Post category:FITNESS

Πόσες θερμίδες καίμε όταν ανεβαίνουμε με τις σκάλες Πόσες θερμίδες καίμε όταν ανεβαίνουμε με τις σκάλες

Δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο; Τότε η καλύτερη διαλειμματική προπόνηση που μπορείς να κάνεις είναι να ανέβεις τα σκαλιά της τετραόροφης πολυκατοικίας σου και να τα κατέβεις. Χρειάζεσαι περίπου 40 σκαλοπάτια για να τα ανεβαίνεις τρέχοντας και να τα κατεβαίνεις περπατώντας.

Το σκαρφάλωμα προκαλεί περισσότερους μύες από το περπάτημα. Αν θέλεις να σφίξουν οι γλουτοί, ανέβα τις σκάλες. Υπάρχουν εφαρμογές στο κινητό αλλά και ειδικό ρολόι που μετρά τα βήματά σου και σου λέει πόσες θερμίδες έκαψες.

Και αυτό από μόνο του είναι ένα καλό κίνητρο.

Αν δεν έχεις προβλήματα υγείας, όπως η οστεοαρθρίτιδα, δεν πρέπει να αποφεύγεις τα σκαλιά. Ακόμα και αν επιστρέφεις με σακούλες από το σούπερ μάρκετ και μένεις στον 4ο όροφο, απλώς ανέβα.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε;

 

Η ιδανική άσκηση είναι το να συνδυάζεις το καθημερινό περπάτημα με τις σκάλες του σπιτιού ή της δουλειάς.

Πόσες θερμίδες καίμε όταν ανεβαίνουμε με τις σκάλες

Πόσες θερμίδες καις (το παράδειγμα αφορά έναν άνθρωπο 70 κιλών)

2 θερμίδες όταν ανεβαίνεις 12 σκαλιά
4 θερμίδες το λεπτό όταν τα κατεβαίνεις
5 θερμίδες το λεπτό όταν ανεβαίνεις αργά
11 θερμίδες το λεπτό όταν ανεβαίνεις γρήγορα
19 θερμίδες το λεπτό όταν ανεβαίνεις τρέχοντας
Χάνεις 1 κιλό τον χρόνο αν παίρνεις καθημερινά τα σκαλιά, για 1 λεπτό

Η ταχύτητα, ο αριθμός των βημάτων, το ύψος που έχουν τα σκαλοπάτια, όλα αυτά είναι παράγοντες που καθορίζουν την συνολική καύση θερμίδων. Ο καλύτερος τρόπος αυτής της άσκησης, δηλαδή αυτός που συνιστούν οι ειδικοί, είναι να ανεβαίνεις με ένταση, γρήγορα τις σκάλες και να τις κατεβαίνεις με χαμηλότερη ένταση.

Διαβάστε Επίσης  Το κόκκινο κρασί δυναμώνει τους μυς και βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις!

Η αυξομείωση της έντασης κατά το ανέβασμα, όπως και η εναλλαγή από το “ένα ένα τα σκαλιά” επίπεδο στο “δύο δύο τα σκαλιά” επίπεδο κάνει τους μυς να δουλεύουν πιο σκληρά και κατά συνέπεια βοηθούν να κάψουμε ακόμη περισσότερες θερμίδες. Και να θυμάσαι ότι όσο μεγαλύτερη η σκάλα, και άρα όσο περισσότερα τα σκαλιά που ανεβαίνεις σερί, τόσο πιο σκληρά δουλεύει το σώμα και κατά συνέπεια τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες και τόσο υψηλότερη η καύση λίπους.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση