Ρόφημα με κουρκουμά για να ξεκινήσετε την ημέρα σας υγιεινά

Ρόφημα με κουρκουμά για να ξεκινήσετε την ημέρα σας υγιεινά.fiftififti.eu

Ρόφημα με κουρκουμά για να ξεκινήσετε την ημέρα σας υγιεινά

Το αντιφλεγμονώδες γάλα αμυγδάλου με κουρκουμά, ή το «χρυσό γάλα», είναι μια αρχαία συνταγή για τον έλεγχο του πόνου στις αρθρώσεις και στους μύες.

Είναι πλούσιο σε ενεργά συστατικά όπως η κουρκουμίνη, που προέρχεται από τον κουρκουμά. Το συστατικό αυτό περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και έχει καταπραϋντική και διουρητική δράση, που αποτελούν απαραίτητους παράγοντες για τη ρύθμιση των φλεγμονωδών διαδικασιών του σώματος.

Επιπλέον, το γάλα αμυγδάλου με κουρκουμά αποτελεί φυσική πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και φυτικών ινών. Τέλος, είναι ιδανικό για τη βελτίωση της πέψης, της κυκλοφορίας του αίματος καθώς και άλλων διαδικασιών που είναι σημαντικές για τη διατήρηση της βέλτιστης λειτουργίας του οργανισμού σας.

Διαβάστε Επίσης  Πράσινο τσάι για να προάγετε την υγεία στο συκώτι και το πάγκρεας

Χάρη στις ξεχωριστές του ιδιότητες, αυτό το γευστικό ρόφημα δεν είναι απλώς αντιφλεγμονώδες αλλά και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Υλικά:

– 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα κουρκουμά

– 1 κούπα γάλα αμυγδάλου

– 1/2 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη

– 1 κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι διαλύστε τη σκόνη κουρκουμά σε μία κούπα νερό. Κρατήστε το στη φωτιά για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να πάρει μορφή. Μεταφέρετέ το σε γυάλινο μπολ και αφήστε το λίγο αν κρυώσει.

Διαβάστε Επίσης  Παραδοσιακά ροφήματα με παγκόσμια αρώματα!

Επιστρέψτε στο κατσαρολάκι και διαλύστε το μείγμα στο γάλα, προσθέτοντας στη συνέχεια τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως το λάδι. Καταναλώστε το αμέσως.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *