Τι να κάνετε με το αντηλιακό που σας περίσσεψε από πέρυσι;

  • Post category:ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι να κάνετε με το αντηλιακό που σας περίσσεψε από πέρυσι;fiftififti.euΤι να κάνετε με το αντηλιακό που σας περίσσεψε από πέρυσι;

Είναι αυτή η στιγμή του χρόνου που σκέφτεσαι μόνο παραλία, ήλιο, ρακέτες και μαυρισμένα κορμία. Ουπς, μήπως κάτι ξέχασες; Το αντηλιακό σου, το οποίο όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχάσεις αλλά πρέπει να κάνεις πολύ σωστή έρευνα προκειμένου να βρεις το σωστό και το ιδανικό για σένα.

Και αν έχεις ήδη προμηθευτεί το αντηλιακό σου από πέρυσι θα πρέπει να ελέγξεις ένα έχει λήξει. «Τα περισσότερα αντηλιακά έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν περίπου τρία χρόνια (αν δεν έχουν ανοιχτεί). Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία του αντηλιακού σου» λέει στο Allure, η Erin Gilbert, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε Επίσης  Ελαιόλαδο: 5 χρήσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας..

Ωστόσο και αν δεν έχει λήξει, σε ένα παλιό αντηλιακό μπορεί να έχει αλλοιωθεί η σύστασή του και να μην παρέχει απόλυτη προστασία, ενώ μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα αντηλιακό δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε πέρα από την αναγραφόμενη ημερομηνία στην ετικέτα του προϊόντος. Τα αντηλιακά προϊόντα σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε η δράση τους να διαρκεί τρία χρόνια.

Διαβάστε Επίσης  Γερά νύχια με ένα και μόνο υλικό από το σπίτι σας!

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό που είχατε αγοράσει πέρυσι, αρκεί όμως αυτό να μην είχε εκτεθεί στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, αν διαπιστώσετε ότι έχει διαφορετική υφή, περίεργη μυρωδιά ή χρώμα, θα πρέπει να το πετάξετε.

Αν τώρα αγοράσετε, φέτος, καινούργιο αντηλιακό και δεν το χρησιμοποιήσετε όλο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε του χρόνου. Αρκεί, όμως, να το αποθηκεύσετε σωστά. Θα πρέπει, λοιπόν, να το αποθηκεύσετε με το καπάκι σφιχτά κλειστό, σε θερμοκρασία δωματίου και σε σημείο χωρίς υγρασία.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση