Και μη χειρότερα….

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Το σκληρό πρόσωπο του κράτους σε φτωχούς συνταξιούχους και η ανθρωπιά των πολιτών του.

ΔΕΗ-και μη χειρότερα-fiftififti-eu

Διαβάζοντας το άρθρο κράτησα την φράση που είπε ο ηλικιωμένος συνταξιούχος:Αλλοι χρωστάνε εκατομμύρια και δεν τους κόβουν το ρεύμα.

Είναι γνωστό σε όλους μας πως υπάρχουν πολίτες με οικονομική ευχέρεια αλλά το ρεύμα δεν τους το κόβει η ΔΕΗ.

Τραγικό φίλοι μου. Πολύ τραγικό να δινουν την δυνατότητα να κάνεις ρύθμιση και ταυτόχρονα με την δόση να πληρώνεις και τον τρέχοντα λογαριασμό που φυσικά όσο και να κάνεις οικονομία για να είναι μικρός τα δημοτικά τέλη και όλα τα συναφή είναι τα 2/3 του λογαρισμού .

Είναι δυνατόν να επιβιώσει συνταξιούχος με 417 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ   και να μπορεί να πληρώνει και δόση και τρέχοντα λογαρισμό?

Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν πάντα και τώρα  σε φτωχούς ηλικιωμένους. Κραυγές απελπισίας από πολλούς έλληνες που άλλοτε ακούμε αλλά τις περισσότερες φορές όχι .

Ευτυχώς που απέμεινε γύρω μας ακόμα πολύ ανθρωπιά. Το παρακάτω άρθρο δείχνει ένα πρόσωπο του κράτους που δεν συμβαδίζει πουθενά με τα λεγόμενά του.

Και μη χειρότερα….

Η κραυγή απελπισίας ενός 80χρονου άντρα που ζει στον Προφήτη Ηλία της Αμαλιάδας, τάραξε την τοπική κοινωνία και προκάλεσε θλίψη.

ηλικιωμένοι

Ο ηλικιωμένος άντρας που πάσχει από προβλήματα υγείας και λαμβάνει μια κατώτατη σύνταξη από τον ΟΓΑ, ζούσε το τελευταίο διάστημα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αφού η ΔΕΗ του το έκοψε για παλιότερες οφειλές της τάξεως των 1.000 ευρώ. Μιλώντας στο patrisnews.gr που ανέδειξε το θέμα, ο 80χρονος έδειξε τις αποδείξεις εξόφλησης των δύο τελευταίων λογαριασμών, καταγγέλλοντας ότι η διακοπή έγινε γιατί δεν κατάφερε να πληρώσει τη δεύτερη δόση της ρύθμισης στην οποία είχε προβεί.

Διαβάστε Επίσης  Κακοκαιρία: Χιόνια, χαλάζι και βροχές φέρνει η «Πηνελόπη»

Εικόνες από το φτωχικό του σπίτι με το ψυγείο να έχει μετατραπεί σε ντουλάπι, το ζευγάρι των συνταξιούχων πίνει ζεστό νερό από τη βρύση, τρώει ξηρά τροφή και αναγκάζεται να υποστεί τις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα.

«Πείτε μου, τι να πρωτοπληρώσω;»

«Έπαιρνα 417 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ, και εδώ και 2 μήνες μου έκοψαν κάπου 45 ευρώ. Πείτε μου, τι να πρωτοπληρώσω; Τα προηγούμενα χρόνια έμεναν εδώ άνεργα τα παιδιά της γυναίκας μου και εγγόνια και ήταν πολύ δύσκολα για όλους. Και η γυναίκα μου άνεργη. Ήταν πολύ δύσκολα και μάλιστα να μπορούμε να πληρώνουμε την ΔΕΗ.

Έκανα μια ρύθμιση, δεν μπόρεσα να δώσω την δεύτερη δόση και τέλειωσε. Τι να έκανα; Δεν είχαμε να φάμε. Δεν έχω ευρώ. Με πέταξαν έξω από την ρύθμιση και με έστειλαν σε κάποια εταιρεία, που ούτε την ξέρω, δεν πήγα. Τι να μου πουν και τι να ζητήσω; Δεν έχω.

Τώρα, θέλουν προκαταβολή για την ρύθμιση 30 – 40 ευρώ για να το επανασυνδέσουν. Αυτά τα χρήματα εγώ, με αυτά που χρωστάω και για να ζήσω, δεν τα έχω, δεν μαζεύονται…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης στην εφημερίδα patrisnews.gr.

Διαβάστε Επίσης  Ρόδος: 12χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα

«Ήμουν νοικοκύρης, δούλευα και τώρα έχω γίνει ζητιάνος»

«Ορίστε. Στο ψυγείο έχει μείνει λίγο κρέας, έχει αρχίσει και χαλάει. Δεν έχουμε να ψωνίσουμε ούτε για φαγητό. Λίγα – λίγα και προσεχτικά. Τον τρέχοντα λογαριασμό τον πληρώνω κανονικά. Έχω τις αποδείξεις. Προσπαθώ, αλλά δεν ζω, δεν επιβιώνω. Κάθομαι και περιμένω, ούτε και εγώ ξέρω. Ήμουν νοικοκύρης, δούλευα και τώρα έχω γίνει ζητιάνος. Δεν ντρέπονται καθόλου;…» αναρωτιέται απελπισμένος ο κ. Παναγιώτης.

«Ένα θέλω να πω, και με πιάνει παράπονο: άλλοι χρωστάνε εκατομμύρια και δεν τους κόβουν το ρεύμα. Εμένα του φτωχού, εμένα του άρρωστου, με την γυναίκα άρρωστη, που δεν μπορώ και να δουλέψω, μου έκοψαν και την σύνταξη 50 ευρώ, μου έκοψαν και το ρεύμα για 1000 ευρώ. Τώρα, το Κράτος σώθηκε…» καταλήγει.

Η έκκληση του 80χρονου έφτασε άμεσα στα αυτιά των υπευθύνων και το μεσημέρι της Δευτέρας, η βουλευτής Ηλείας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου παρενέβη ζητώντας από την ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ρεύμα του ηλικιωμένου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν ήταν λίγοι και οι αναγνώστες που ζήτησαν τα στοιχεία του κ. Παναγιώτη για να τον ενισχύσουν από το υστέρημά τους.

με πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση