Επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Το ανακοινώνει σε λίγο ο Χαρδαλιάς – Επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε…

Όπως όλα δείχνουν, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Με την οικονομία κατεστραμμένη και με τα νούμερα να μην βγαίνουν, επιστρέφει η πολιτική της «κορωνοτρομοκρατίας», όπου επιτρέπονται τα κοσμικά πάρτι της οικονομικής ελίτ χωρίς μάσκα, αλλά ο λαός θα πρέπει να φοράει μάσκα σε κάθε του βήμα.

Πιο συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αναμένεται να ανακοινώσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα, τους χώρους λατρείας και τα κομμωτήρια.

Διαβάστε Επίσης  Επίθεση του κορονοϊού στην Ελλάδα: "Μαύρο" ρεκόρ με σχεδόν 3.000 νέα κρούσματα

Μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στη 1:00 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της μάσκας αφορούσε αποκλειστικά τους υγειονομικούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ταξί, τα κέντρα αισθητικής, τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα σούπερ μάρκετ.

Ανησυχία για τα κρούσματα στην Αττική

Τη Δευτέρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 35 νέα περιστατικά της COVID-19, εκ των οποίων τα 17 στην Αττική.

Διαβάστε Επίσης  ΕΟΔΥ: 1.269 κρούσματα και 36 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, στους 391 οι διασωληνωμένοι

Τις τελευταίες ημέρες, άλλωστε, η περιοχή της πρωτεύουσας καταγράφει σταθερά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει αυξημένη ανησυχία.

Εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, ενώ προβληματισμό εγείρει και το γεγονός ότι η διασπορά του ιού εμφανίζεται αρκετά μεγάλη, με αρκετά μεμονωμένα κρούσματα ανά την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, τη Δευτέρα περιστατικά της COVID-19 επιβεβαιώθηκαν σε Καβάλα, Αχαΐα, Μαγνησία, Χαλκιδική και Βοιωτία.

Μάλιστα, τα περισσότερα εκ των νέων κρουσμάτων είναι «ορφανά», δηλαδή οι υγειονομικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν το πώς ακριβώς «κόλλησαν».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *