Τα σημάδια που δέιχνουν οτι η επιδερμίδα σας έχει «κουραστεί»

Τα σημάδια που δέιχνουν οτι η επιδερμίδα σας έχει «κουραστεί»

 

Οι μαύροι κύκλοι, το οίδημα κάτω από τα μάτια, η θαμπή και άτονη επιδερμίδα, οι ανοιχτοί πόροι, το ξεφλούδισμα του δέρματος και μη ανταπόκριση στα προϊόντα ομορφιάς, συγκριτικά με το παρελθόν αποτελούν τις βασικές ενδείξεις ότι η επιδερμίδα σου έχει «πάθει υπερκόπωση».

Μαύροι κύκλοι: Στην πραγματικότητα η ευαίσθητη και ευπαθής περιοχή γύρω από τα μάτια δεν σκουραίνει όταν είμαστε κουρασμένες. Δείχνει όμως αισθητά πιο σκούρα επειδή η επιδερμίδα που την καλύπτει είναι αφυδατωμένη επιτρέποντας στους μαύρους κύκλους να γίνουν ορατοί. Το να πίνουμε αρκετό νερό καθημερινά είναι μόνο το πρώτο βήμα.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να χάσω το διπλοσάγονο

Πρήξιμο & «Σακούλες» στα μάτια: Το κουρασμένο δέρμα προσπαθεί να παραμείνει ενυδατωμένο και έτσι κάνει κατακράτηση υγρών στην περιοχή των ματιών. Το αποτέλεσμα είναι οι ενοχλητικές «σακούλες» που μαρτυρούν την έλλειψη ύπνου και εντείνουν τους μαύρους κύκλους. Οι κρύες κομπρέσες αποτελούν μία προσωρινή λύση.

Λεπτές γραμμές: Όπως και οι μαύροι κύκλοι είναι απόρροια της αφυδάτωσης που προκαλεί ο λίγος και κακός ύπνος, που ταυτόχρονα διαταράσσει το pH της επιδερμίδας. Και τότε το πόδι της χήνας και οι γραμμές γύρω από το στόμα γίνονται εμφανείς. Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας δίνει μία προσωρινή λάμψη.

Διαβάστε Επίσης  Αυγό και μέλι για να συσφίξετε το δέρμα σας!

Θαμπή & άτονη επιδερμίδα: Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων και άλλων παραγώγων γίνεται εντονότερη όταν το σώμα μας δεν έχει στη διάθεσή του τις ώρες ύπνου που απαιτούνται για την αναδόμησή του. Ο καθαρισμός και η απολέπιση είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε τη θαμπάδα αλλά δεν ξεκουράζει το δέρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *