Ανακαλύψτε 3 εξαιρετικά φυτά που επουλώνουν πληγές

Ανακαλύψτε 3 εξαιρετικά φυτά που επουλώνουν πληγές

Ανακαλύψτε 3 εξαιρετικά φυτά που επουλώνουν πληγές

Καήκατε ενώ μαγειρεύατε; Γρατζουνίσατε το γόνατό σας ή κοπήκατε; Χάρη στις φαρμακευτικές ιδιότητες των παρακάτω απίστευτων φυτών, θα μπορέσετε να επουλώσετε τις πληγές σας σε χρόνο ρεκόρ.

Ποια είναι τα φυτά που επουλώνουν πληγές; Η σοφή και συναρπαστική φύση μάς προσφέρει μερικά θαυμάσια φυτά τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό και στην επούλωση πληγών που μπορεί να προκληθούν στην καθημερινή ζωή μας (φυσικά μιλάμε για τους λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς).

Ένας μώλωπας, ένα κόψιμο, ένα έγκαυμα ή ακόμα και οι κλασικές γρατζουνιές στα γόνατα των παιδιών από πεσίματα ή γλιστρήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα με μερικές θαυμάσιες σπιτικές θεραπείες.

Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε μερικά από αυτά τα φαρμακευτικά φυτά στο φαρμακείο του σπιτιού σας. Όμως να θυμάστε ότι είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε ποιο πρέπει να επιλέξετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Δεν χρησιμοποιούνται όλα στις ίδιες περιπτώσεις, ενώ είναι επίσης σημαντικό να φροντίζετε να χρησιμοποιείτε τη σωστή δόση.

Διαβάστε Επίσης  ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ: Οι ραγδαίες εξελίξεις και οι οδυνηρές συνέπειες

Σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τρία από τα αγαπημένα μας φαρμακευτικά φυτά που επουλώνουν πληγές.

 

Ανακαλύψτε 3 εξαιρετικά φυτά που επουλώνουν πληγές

 

Φυτά που επουλώνουν πληγές

1. Αλόη βέρα, από τα φυτά που επουλώνουν πληγές

Ανακαλύψτε 3 εξαιρετικά φυτά που επουλώνουν πληγές

Όταν εφαρμόζετε ζελέ αλόης βέρα πάνω σε μια πληγή, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Αυτό το υπέροχο φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φροντίδα κοψιμάτων, εγκαυμάτων, ερεθισμών και φλεγμονών του δέρματος.

Ο πολτός ή το τζελ που περιέχει το φύλλο της αλόης βέρα δεν αποτελείται μόνο από νερό. Περιέχει επίσης όξινο γλίσχρασμα, οργανικά άλατα, ένζυμα, σαπωνίνες, τανίνες, οξέα αμμωνίας, βιταμίνες και διάφορα μεταλλικά στοιχεία.

Να γιατί η αλόη είναι τόσο εξαιρετική:

Η τοπική εφαρμογή τζελ αλόης βέρα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα σας. Η διαδικασία αυτή βελτιώνει την επούλωση και την αγγειογένεση, η οποία είναι ο σχηματισμός νέου ιστού για την επούλωση μιας πληγής.

Χάρη στα ευρήματα διαφόρων μελετών, είναι επίσης γνωστό ότι το συγκεκριμένο φυτό έχει θεραπευτικές δράσεις που συνεισφέρουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

Ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι η αλόη περιέχει αλοημοδίνη, μια οργανική ουσία που καταπολεμά τους ιούς και τα βακτήρια. Έτσι οι πληγές επουλώνονται γρήγορα και χωρίς κίνδυνο μόλυνσης.

Τρόπος χρήσης της αλόης βέρα:

Διαβάστε Επίσης  Φυτό σκοτώνει το 98% των καρκινικών κυττάρων μέσα σε 16 ώρες!! Δεν το πιστεύουν οι επιστήμονες!!!

Ένας εξαιρετικός και εύκολος τρόπος να αξιοποιήσετε τις ιδιότητες της αλόης βέρα είναι να την καταψύξετε. Να τι πρέπει να κάνετε:

Πάρτε έναν βλαστό αλόης βέρα και κόψτε τον κατά μήκος με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

Αφαιρέστε όλο το ημιδιάφανο τζελ από το εσωτερικό του και βάλτε το σε παγοθήκες.

Μόλις γεμίσετε τις παγοθήκες, βάλτε τες στην κατάψυξη.

Το τζελ θα διατηρήσει όλες του τις ιδιότητες όταν καταψυχθεί. Όποτε το χρειάζεστε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα παγάκι. Είναι εύκολο!

Η αλόη βέρα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη για να καταπραΰνετε μελανιές ή ακόμα και κιρσούς που παρουσιάζουν φλεγμονή.

2. Ασιατική σεντέλα

3.Χαμομήλι, από τα φυτά που επουλώνουν πληγές

Αφήστε μια απάντηση