Πώς να κάνουμε το παγωτό μας πιο «light»

  • Post category:ΠΑΓΩΤΑ

Πώς να κάνουμε το παγωτό μας πιο «light»

Πώς να κάνουμε το παγωτό μας πιο «light»

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό απλά δεν γίνεται! Μπορούμε όμως να φάμε παγωτά εάν είμαστε σε δίαιτα; Ποιο είδος παγωτού μπορούμε να διαλέξουμε ώστε να μην πάρουμε πολλές θερμίδες αλλά ταυτόχρονα να ευχαριστηθούμε το αγαπημένο μας γλυκό;

Το κλασικό παγωτό αποτελείται από ζάχαρη, γάλα, κρέμα γάλακτος και κρόκους. Αν θέλουμε να μειώσουμε τη συνολική θερμιδική αξία, μπορούμε να πειραματιστούμε με κάποια από αυτά τα υλικά ή με τις αναλογίες τους.

Για παράδειγμα, αν, αντί για την κανονική κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιούμε στα γλυκά, η οποία έχει 35% λιπαρά, βάλουμε μια light κρέμα με 20% λιπαρά, αυτομάτως πετυχαίνουμε ένα πιο ελαφρύ παγωτό.

Διαβάστε Επίσης  Μοναστηριακό σάντουιτς με παγωτό μπανάνα

Το ίδιο θα συμβεί αν χρησιμοποιήσουμε ελαφρύ γάλα αντί για πλήρες. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η υφή του παγωτού μπορεί να μην είναι το ίδιο καλή και ίσως χρειαστεί να «πειράξουμε» τις αναλογίες των υπόλοιπων υλικών για να τη διορθώσουμε. Χρειάζεται εμπειρία και διάθεση πειραματισμού προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς να κάνουμε το παγωτό μας πιο «light»

Σε κάποιες συνταγές απουσιάζει εντελώς η κρέμα γάλακτος και στη θέση της χρησιμοποιείται γάλα ή γιαούρτι, που έχουν λιγότερα λιπαρά, ενώ αλλού θα δούμε να παραλείπονται και οι κρόκοι.

Διαβάστε Επίσης  Παγωτό κακάο

Μειώνοντας τη ζάχαρη, θα μειώσουμε μεν τις θερμίδες, αλλά το παγωτό μας θα γίνει πιο σκληρό, γιατί η ζάχαρη είναι ένα από τα υλικά που το βοηθούν να μην παγώνει εντελώς και να διατηρεί την μαλακή υφή του.

Αφήστε μια απάντηση