Γάλα μπανάνας: Πώς να φτιάξετε στο σπίτι το νέο trend στα φυτικά γάλατα

Γάλα μπανάνας: Πώς να φτιάξετε στο σπίτι το νέο trend στα φυτικά γάλαταΓάλα μπανάνας: Πώς να φτιάξετε στο σπίτι το νέο trend στα φυτικά γάλατα

Το γάλα μπανάνας είναι ένα vegan ρόφημα, που παράγεται από πουρέ μπανάνας και νερό. Κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές, μιας και δεν είναι ακριβώς καινούργιο προϊόν -στην Αμερική παράγεται ήδη από το 2013, αν και δεν είχε καταφέρει ως τώρα να γίνει τόσο δημοφιλές όσο τα υπόλοιπα φυτικά γάλατα.

Το γάλα μπανάνας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνη Β6 και πηκτίνη, ενώ είναι θρεπτικό και γεμάτο ίνες. Έχει ελαφριά, γλυκιά γεύση και είναι πολύ οικονομικό για να το φτιάξετε.

Διαβάστε Επίσης  Χυμός καρπούζι για την καταπολέμηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος

Για να φτιάξετε το δικό σας γάλα αμυγδάλου, οι ξηροί καρποί πρέπει να μουλιάσουν όλο το βράδυ, ενώ μπορείτε απλώς να ρίξετε λίγες κατεψυγμένες μπανάνες στο μπλέντερ και να φτιάξετε γάλα μπανάνας μέσα σε μόλις 2 λεπτά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το γάλα μπανάνας είναι το μόνο φρούτο με βάση το γάλα, που σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να το βρίσκουν πιο εύπεπτο από το γάλα των ξηρών καρπών ή των δημητριακών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *