Παρανυχίδες: Τρεις τρόποι για να απαλλαγείτε οριστικά

  • Post category:ΧΕΡΙΑ

Παρανυχίδες: Τρεις τρόποι για να απαλλαγείτε οριστικά

Οι παρανυχίδες είναι άκρως αντιαισθητικές, ενώ η κακή συνήθεια πολλών ανθρώπων να τις τραβούν επιδεινώνει το πρόβλημα.

Οι πληγές γύρω από τα δάχτυλα των χεριών μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο, φλεγμονή και λοιμώξεις, οπότε η πρόληψη των παρανυχίδων είναι απαραίτητη τόσο για αισθητικούς όσο και για πρακτικούς λόγους.

Δείτε απλούς τρόπους για να κρατήσετε τα χέρια σας όμορφα και απαλλαγμένα από τις ενοχλητικές παρανυχίδες:

Ενυδάτωση: Είναι το πρώτο και βασικότερο μέτρο πρόληψης ενάντια στις παρανυχίδες. Κάντε τακτικά απαλό μασάζ με ενυδατική κρέμα χεριών, αφού πλύνετε τα χέρια σας. Το μασάζ στα ακροδάχτυλα προωθεί επίσης την ανάπτυξη του νυχιού και διευκολύνει τη ροή του αίματος.

Προσεκτικό κόψιμο: Το δέρμα που καλύπτει το νύχι αποτελεί φραγμό ενάντια σε βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς, οπότε οι άστοχοι χειρισμοί με το νυχοκόπτη και άλλα συναφή εργαλεία μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις. Αντί να κόβετε τα πετσάκια, απλώστε κρέμα ώστε να μαλακώσει το δέρμα και σπρώξτε τα απαλά προς τα μέσα, ώστε να μη γδάρετε το νύχι. Το τμήμα δέρματος που πιθανώς προεξέχει είναι νεκρό, οπότε μόνο αυτό θα πρέπει να κόψετε.

Έλαια: Εάν εμφανίζετε συχνά παρανυχίδες, δοκιμάστε να απλώσετε μια γενναία δόση κάποιου ενυδατικού ελαίου, όπως το έλαιο jojoba ή το λάδι καρύδας. Φορέστε γάντια ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το έλαιο. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση