Ανοίγει ο δρόμος για χωριά και εξοχικά – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις όσων είναι άνω των 65 ετών

Ανοίγει ο δρόμος για χωριά και εξοχικά – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις όσων είναι άνω των 65 ετών

Τον δρόμο προς τα χωριά και τα εξοχικά θα ανοίξει η κυβέρνηση για τους πολίτες που ανήκουν στην τρίτη ηλικία από τον Ιούνιο, εγκαταλείποντας έτσι τα μεγάλα αστικά κέντρα που αποτελούν και τις πιο… δραστήριες εστίες του κορονοϊού στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων. Προϋπόθεση όμως για να κάνει και ο ευάλωτος πληθυσμός ένα βήμα προς την κανονικότητα είναι να παραμείνει σε συνθήκες καραντίνας τον Μάιο.

Το “στίγμα” της επόμενης ημέρας για τους πολίτες άνω των 65 ετών έδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος χτίζοντας μια “γέφυρα ασφαλείας” για την ευαίσθητη αυτή πληθυσμιακή ομάδα.

Διαβάστε Επίσης  Μάιος ή Μάης ... Καλό μήνα σ’ όλους !

“Να συνεχίσουν χωρίς διαφοροποιήσεις τους κανόνες του “Μένουμε Σπίτι” ειδικά κατά τον μήνα Μάϊο. Με στόχο όταν απελευθερωθούν οι μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια, όσοι και όσες διαμένουν σε μεικτά νοικοκυριά με νεότερους και έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν εκτός αστικών κέντρων σε εξοχικές κατοικίες και χωριά να το πράξουν”.

Σε κάθε περίπτωση όπως εξηγούν οι ειδικοί, η ευλαβική τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής, η χρήση μάσκας και η τήρηση απόστασης 1,5-2 μέτρων από τους συνομιλητές τους πρέπει να αποτελούν καθημερινή ρουτίνα και στην επόμενη φάση.

Διαβάστε Επίσης  Μειώσεις δημοτικών τελών για επαγγελματίες από το δήμο Αθηναίων

Όπως τονίζει στα “ΝΕΑ”, ο καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Ιωάννης Γουδέβενος είναι θετική εξέλιξη την υπό προϋπόθεση λήξη της καραντίνας των ηλικιωμένων, καθώς η φυσική δραστηριότητά τους έχει μειωθεί σημαντικά στα αστικά κέντρα με σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία τους.

ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝ,ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ,χωρια,εξοχικά,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *