Αυτές οι διατροφικές συνήθειες εξασθενούν το ανοσοποιητικό σας

 

Αυτές οι διατροφικές συνήθειες εξασθενούν το ανοσοποιητικό σας

Για κρατήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται.

Πίνετε υπερβολικό αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί εδώ και εκεί μπορεί να είναι ένας υγιής τρόπος για να περάσετε από αυτή την κρίση. Αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και βραχυπρόθεσμα, μπορεί να μεταβάλει το ανοσοποιητικό σας σύστημα με τρόπους που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί αυτή τη στιγμή.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Alcohol Research , οι ερευνητές σημειώνουν ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ της υπερβολικής πρόσληψης αλκοόλ και της αποδυνάμωσης της ανοσολογικής αντίδρασης . Η επίδραση περιλαμβάνει αυξημένη ευαισθησία στην πνευμονία και μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης συνδρόμων οξείας αναπνευστικής πίεσης (ARDS) που ενδέχεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα του COVID-19. Άλλα παρατηρούμενα συμπτώματα περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο σήψης, υψηλότερη συχνότητα μετεγχειρητικών επιπλοκών, κακή επούλωση πληγών και βραδύτερη και λιγότερο πλήρη ανάκτηση από λοιμώξεις. Οι γυναίκες πρέπει να πίνουν μέχρι ένα ποτό ανά ημέρα και άνδρες μέχρι δύο.

Τρώτε πολύ αλάτι

Μπορείτε να συσχετίσετε την περίσσεια νατρίου με προβλήματα όπως η κατακράτηση υγρών και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Αλλά μια νέα μελέτη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόννης που διεξάγεται σε ανθρώπους και ποντίκια καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι το υπερβολικό αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε ένα μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τους Αμερικανούς η συνιστώμενη ημερήσια δόση νατρίου είναι κάτω από 2.300 mg ημερησίως για υγιείς ενήλικες, μικρότερη από την πραγματική μέση πρόσληψη 3.440 mg ημερησίως.

Διαβάστε Επίσης  Τεστ αίματος ανιχνεύει την πρώιμη οστεοαρθρίτιδα

Σύμφωνα με το CDC, περισσότερο από το 70% της κατανάλωσης νατρίου των Αμερικανών προέρχεται από επεξεργασμένα τρόφιμα . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καλύτερος τρόπος για να περιορίσετε την πρόσληψη σας είναι να περιορίσετε προϊόντα υψηλής επεξεργασίας, όπως κονσερβοποιημένη σούπα και κατεψυγμένη πίτσα. Ελέγξτε τα mg νατρίου ανά δόση στις ετικέτες τροφίμων. Ένα κουταλάκι του γλυκού επιτραπέζιου αλατιού περιέχει 2.300 mg νατρίου.

Κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης

Η μείωση της πλεονάζουσας προστιθέμενης ζάχαρης είναι μια έξυπνη ιδέα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της καλής ψυχικής υγείας. Είναι επίσης ωφέλιμο για την υποστήριξη της ανοσίας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι μετά από μια ολονύκτια νηστεία, οι άνθρωποι που έτρωγαν 100 γραμμάρια ζάχαρης παρουσίασαν μείωση της ικανότητας των κυττάρων του ανοσοποιητικού να αντιμετωπίσουν τα βακτηρίδια.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε εντελώς τη ζάχαρη, αλλά αποφεύγοντας την υπερβολική κατανάλωση, είναι ένας αξιόλογος στόχος. Η American Heart Association συνιστά να περιοριστεί η προστιθέμενη ζάχαρη – το είδος που προστίθεται στα τρόφιμα από εσάς ή από έναν κατασκευαστή – σε όχι περισσότερα από 6 κουταλάκια του γλυκού ανά ημέρα για τις γυναίκες και εννέα για τους άνδρες. Ένα κουταλάκι του γλυκού ισούται με τέσσερα γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης, δηλαδή 24 και 36 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης αντίστοιχα για γυναίκες και άνδρες καθημερινά.

Διαβάστε Επίσης  Χοληστερόλη: Το μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι ξεκινούν να παίρνουν φάρμακα

Δεν τρώτε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες υποστηρίζουν την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος και βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων του εντέρου με τρόπους που ενισχύουν τόσο την ανοσία όσο και τη διάθεση. Οι έρευνες δείχνουν ότι η υψηλότερη πρόσληψη διαιτητικών ινών και πρεβιοτικών υποστηρίζει την ανοσολογική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από ιούς . Ωστόσο, μόνο το 5% των Αμερικανών καταναλώνει το συνιστώμενο ημερήσιο στόχο τουλάχιστον 25 γραμμάρια ημερησίως για τις γυναίκες και 38 γραμμάρια για τους άνδρες.

Ο καλύτερος τρόπος για να αναβαθμίσετε την πρόσληψη των ινών σας είναι να τρώτε περισσότερα ολόκληρα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών, των φρούτων, των δημητριακών ολικής αλέσεως, των καρπών με κέλυφος, των φασολιών, των φακές, των ρεβίθια και των σπόρων.

Δεν τρώτε αρκετά πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά παρέχουν βασικές θρεπτικές ουσίες που είναι γνωστό ότι βοηθούν στην ανοσολογική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και C, καθώς και του φυλλικού οξέος. Τα πράσινα λαχανικά προσφέρουν επίσης βιοδραστικές ενώσεις που απελευθερώνουν ένα χημικό σήμα που βελτιστοποιεί την ανοσία στο έντερο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *