Πώς μπορούμε να παρασκευάσουμε μόνοι μας αντισηπτικό χεριών

Πώς μπορούμε να παρασκευάσουμε μόνοι μας αντισηπτικό χεριών

Αυτές τις ημέρες επικρατεί μια γενική ανησυχία -τόσο στην χώρα μας όσο και σε ολόκληρο των κόσμο- εξαιτίας του κορονοϊού, με πλήθος μέτρων να συνίστανται από τις δημόσιες αρχές σε ό,τι αφορά την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

Η ιδιαίτερη ευκολία μετάδοσης του Covid-19 έχει προκαλέσει ένα αίσθημα αβεβαιότητας στον κόσμο, με αποτέλεσμα το ένστικτο της επιβίωσης να μας υπερνικά και τα ράφια των πολυκαταστημάτων και των φαρμακείων να μένουν άδεια από αντισηπτικά και οινοπνεύματα. Τα καλά νέα είναι πως μπορούμε να παρασκευάσουμε αντισηπτικό σχετικά εύκολα και μόνοι μας στο σπίτι, με υλικά που ενδεχομένως να έχουμε ήδη στα ντουλάπια μας.

Υλικά που θα χρειαστούν για την βάση του αντισηπτικού

1.Ένα δοχείο που κλείνει με καπάκι

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή: Φτιάξτε υγρά πανάκια καθαρισμού!

2. 2 μέρη οινόπνευμα με 99% περιεκτικότητα σε αλκοόλη

3. 1 μέρος αλόη βέρα σε μορφή τζελ

Διαδικασία παρασκευής

Ελέγξτε ότι το δοχείο που έχετε επιλέξει είναι καθαρό και ασφαλίζει αεροστεγώς με καπάκι. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε τα δύο μέρη οινοπνεύματος με το ένα μέρος τζελ αλόης πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το περιεχόμενο του μπολ στο δοχείο και κλείστε το καλά με το καπάκι.

Extra tip: Εάν θέλετε, μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε και μερικές σταγόνες (1-2) αιθέριου ελαίου το οποίο βοηθά ιδιαίτερα στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Μερικά από τα έλαια μάλιστα, φημίζονται για τις καταπραϋντικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητές τους, όπως για παράδειγμα το αιθέριο έλαιο της κανέλας και του τεϊόδεντρου.

Διαβάστε Επίσης  Πες αντίο στο μουστάκι με 2 υλικά από την κουζίνα σου!

Τι να προσέξετε, πριν προχωρήσετε στην παρασκευή του αντισηπτικού
– Χρειάζεται να θυμόμαστε πως το αντισηπτικό δεν μπορεί να αντικαταστήσει απόλυτα το πλύσιμο των χεριών με τον παραδοσιακό τρόπο, γι αυτό και δεν πρέπει να αμελούμε το τακτικό πλύσιμο το χεριών σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας.

– Αξίζει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παρασκευή του αλλά και στο μέρος που θα το φυλάξετε, έτσι ώστε να μην είναι προσβάσιμο από παιδιά και κατοικίδια, διότι περιέχει ιδιαίτερη ποσότητα αλκοόλης.

– Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο αιθέριο έλαιο, καλό είναι να το δοκιμάσετε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια του δέρματός σας, έτσι ώστε να σιγουρευτείτε πως δεν θα σας προκαλέσει κάποιον ερεθισμό.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *