Γιατί πρέπει να εντάξετε τη θαυματουργή κινόα στη διατροφή σας

Γιατί πρέπει να εντάξετε τη θαυματουργή κινόα στη διατροφή σας.fiftififti.euΓιατί πρέπει να εντάξετε τη θαυματουργή κινόα στη διατροφή σας

Η κινόα αποτελεί από τα αρχαία χρόνια τη «χρυσή τροφή» των Ίνκας, τη «μητέρα όλων των σπόρων», και όχι τυχαία, καθώς ο αρχαίος λαός των Άνδεων, το θεωρούσε ιδιαίτερα θρεπτική και δυναμωτική. Τι είναι, όμως, η κινόα που βλέπουμε πλέον στα μενού των εστιατορίων;

Είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως, συνεπώς ο άθικτος σπόρος της προσφέρει ένα προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού, καθώς επίσης καθυστερούν τη διοχέτευση της γλυκόζης στο αίμα.

Διαβάστε Επίσης  Πόσο καλό μας κάνει το πεπόνι!

Χαρακτηρίζεται ως ένα δημητριακό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Δεν περιέχει καθόλου γλουτένη και αυτό την καθιστά κατάλληλη τροφή για άτομα που υποφέρουν από κοιλιοκάκη, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη. Παράλληλα, περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σιδήρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Επίσης, χαρακτηρίζεται ως μια καλή πηγή ασβεστίου.

Διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ έχει προστατευτική δράση αναφορικά με χρόνιες νόσους όπως καρδιαγγειακά, διαβήτη τύπου ΙΙ, υπέρταση, παχυσαρκία και καρκίνο του εντέρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *