Ποιες είναι οι διαφορές αλλεργίας και ίωσης;

Ποιες είναι οι διαφορές αλλεργίας και ίωσης;.fiftififti.euΠοιες είναι οι διαφορές αλλεργίας και ίωσης;

Αν το παιδί έχει κάποια συμπτώματα που θυμίζουν και εποχική αλλεργία και κρυολόγημα, πρέπει να βρείτε τρόπο να καταλάβετε τι από τα δύο είναι για να το αντιμετωπίσετε κατάλληλα:

Η αλλεργία συνήθως δε συνοδεύεται από πυρετό, καθώς αυτό είναι σύμπτωμα ίωσης.

Τα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως η καταρροή, το φτέρνισμα και τα μάτια που κλαίνε δεν εμφανίζονται πριν έρθει η άνοιξη. Αντίθετα, η ίωση και το κρυολόγημα υφίστανται συνήθως το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Διαβάστε Επίσης  Μωβ μέδουσα: Αν σε τσιμπήσει γεμίζεις φουσκάλες που κρατάνε μέχρι και 6 μήνες – Οι πιο επικίνδυνες παραλίες – ΦΩΤΟ

Αν στην οικογένεια υπάρχει ιστορικό αλλεργιών, είναι πολύ πιθανόν το μικρό σας να εμφανίσει και αυτό αλλεργίες. Και το αντίστροφο βεβαίως.

Οι αλλεργίες της άνοιξης οφείλονται κατά κύριο λόγο στην ανθοφορία και τη γύρη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Συνεπώς, όταν το παιδί βρίσκεται σε ένα περιβάλλον με πολλά λουλούδια και δέντρα, τα συμπτώματα θα χειροτερεύουν και οι πιθανότητες να μην πρόκειται για ίωση αυξάνονται.

Εκτός από την μπουκωμένη μύτη και την έντονη καταρροή, το παιδί σας μπορεί να εμφανίσει και φαγούρα στη μύτη, τα αυτιά και τα μάτια, συμπτώματα δηλαδή που δεν υπάρχουν σε μια απλή ίωση.

Διαβάστε Επίσης  Πως και γιατί δημιουργούνται θρόμβοι στο αίμα~Πως προλαμβάνονται

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *