Απεργία στα ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν σήμερα μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

Απεργία στα ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν σήμερα μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σήμερα Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό -γραμμές 1, 2 και 3- αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, με αίτημα να τεθεί σε ισχύ η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), η οποία υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, ενώ το τραμ θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 9 έως και τις 3 το μεσημέρι.

«Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, δεν θα υπάρχει κυκλοφορία συρμών στις γραμμές 1,2,3 και ΤΡΑΜ της ΣΤΑΣΥ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων», σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των σωματείων, «προκηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, με αίτημα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), η οποία, αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ», προσθέτοντας ότι η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος, «καθώς για μια ακόμα φορά εκδηλώνονται πολύπλευρες επιθέσεις για την κατάργησή τους».

Διαβάστε Επίσης  Κρήτη: Αίσιο τέλος - Βρέθηκε ο 20χρονος Κοσμάς

Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να υλοποιήσει την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία, σήμερα Πέμπτη, με αποτέλεσμα τρένα και προαστιακός να σηκώνουν χειρόφρενο.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης, έξω από το κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης  Χιονίζει σε Γιάννενα και Άρτα!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *