Πώς να αντιδράσετε εάν η φίλη σας βγαίνει με τον πρώην σας;

Πώς να αντιδράσετε εάν η φίλη σας βγαίνει με τον πρώην σας;

Δεν έρχονται πολλοί άνθρωποι αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση, αλλά η αλήθεια είναι ότι στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Και ναι, σου ανακοινώθηκε ότι η φίλη σου εδώ και λίγο καιρό βγαίνει με… πρώην σου. Με άνθρωπο με τον οποίο έβγαινες εσύ. Πριν απελπιστείς, και πριν πάρεις κάποια βιαστική απόφαση καλό θα ήταν να διαβάσεις παρακάτω:

Κράτα αποστάσεις: Δε θα σε παρεξηγήσει κανένας αν τον πρώτο καιρό προτιμάς να βλέπεις τη φίλη σου χωρίς εκείνον. Βέβαια ρόλο παίζει και ο τρόπος που χωρίσατε. Επίσης έχει μεγάλη σημασία και το είδος της σχέσης σας. Αν ήσασταν μαζί χρόνια, και μάλιστα σοβαρά, σίγουρα τα πράγματα είναι αρκετά αμήχανα. Αν όμως η σχέση σας ήταν σχετικά… κάζουαλ, τότε η κατάσταση είναι πιο εύκολη. Πάντως, ακόμα κι αν για κάποιο διάστημα θελήσεις να κρατήσεις απόσταση ακόμα και από τη φίλη σου, και πάλι φυσιολογικό θα είναι. Και σίγουρα κατανοητό.

Διαβάστε Επίσης  Πώς οι απότομες αλλαγές του καιρού επηρεάζουν την ψυχολογία μας

Μη ντραπείς να θυμώσεις: Και να κλάψεις και να σπάσεις πράγματα. Μη διστάσεις να εκδηλώσεις ακόμη και στη φίλη σου τη δυσαρέσκειά σου, με ωραίο πάντα τρόπο. Στην προκειμένη υπάρχει το εξής: Αν τη βλέπεις ότι όντως προσπαθεί να σε πλησιάσει, να δικαιολογήσει τη στάση της, και να σου εξηγήσει τους λόγους που το έκανε-προφανώς πρόκειται για μεγάλο έρωτα-τότε σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος σε θέλει στη ζωή του και τον νοιάζει πώς θα το πάρεις όλο αυτό. Αν γενικότερα δε δώσει και ιδιαίτερη σημασία, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να τελειώσει η φιλία σας.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω: Που σίγουρα θέλουν την παρέα σου και γιατί όχι, και κάτι παραπάνω. Ήρθε η ώρα να δώσεις σημασία στους ανθρώπους αυτούς και να κάνεις ένα διάλειμμα από το νεοσύστατο ζεύγος. Φλέρταρε και προσπάθησε να περάσεις καλά. Δεν υπάρχει καλύτερη τονωτική ένεση, από το να νιώσεις και πάλι επιθυμητή.

Διαβάστε Επίσης  Ο δεύτερος γάμος κάνει καλό στη σεξουαλική ζωή

Μίλα με τη φίλη σου: Όπως ξαναείπα, σε περίπτωση που δεις εκ μέρους της πραγματικής προσπάθειας για να νιώσεις άνετα και πραγματικά να σε πλησιάσει και να αποκαταστήσει τη σχέση σας, τότε αξίζει να της δώσεις μία ευκαιρία να σου εξηγήσει. Πραγματικά σε τέτοιες περιπτώσεις τα συναισθήματα είναι βαθιά και έντονα, διαφορετικά τουλάχιστον η φίλη σου δε θα έμπαινε στη διαδικασία μίας τέτοιας σχέσης. Άκουσέ τη, μίλησέ της κι εσύ, και προσπάθησε να μην την κρίνεις. Να θυμάσαι ότι είναι φίλη σου, σε αγαπάει, και μάλλον τη χρειάζεσαι στη ζωή σου. Και πού ξέρεις, μπορεί στην επόμενη γωνία να περιμένει και σένα κάτι πολύ καλό.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση